Ülkemizi yasa boğan Erciş merkezli Van depreminden sonra bir açıklama yapan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, Türkiye’nin doğusu batısıyla, kuzeyi güneyiyle bir kardeş olduğunu söyledi.

 

Türk halkının gösterdiği duyarlılıkla kardeşlik fay hattının ne denli sağlam olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Eraslan, “Türkiye’nin doğusu batısıyla, kuzeyi güneyi ile kardeştir. Türk bayrağı altında tek vatan üzerinde acıda, sevinçte birlikte paylaşılmıştır. Bu seferde Van’daki acıda tutkal vazifesi görmüştür.” dedi.

 

Türk siyasetinin de deprem sınavından başarıyla çıktığını belirten Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, “AK Parti, CHP,  MHP, BBP,  SP ve Has Parti düzenledikleri yardım kampanyasıyla tek vücut olduklarını dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. Bu ülkemiz açısından, birlik ve beraberli açısından son derece önemlidir. Ayrıca ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşları, özel televizyonlarda yapılan yardım kampanyaları bizleri mutlu eden gelişmelerdir.” diye konuştu.

 

Erciş’te toprak altından çıkarılan ve sonrasında yolda hayata veda eden Yunus’un ürkek ve sevgi dolu bakışını hatırlatan Eraslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Yunus’un bakışları bu milletinin ruh derinliklerinde büyük etki bırakmıştır. Bu yüzden Yunusların hayallerinin toprak üstünde de yaşatılması gerekmektedir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün deprem bölgesine kardeş eli uzatılması günüdür. Devletimiz tarafından Afet bölgesi ilan edilen yerlerde enkazdan çıkan insanlarımızın bu seferde soğuk kış gününde kar altında kalmaması için insan olarak bütün imkanlarımızı seferber etme günüdür.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim