Altunhisar-Çiftlik İlçelerini birbirine bağlayan ve geçtiğimiz sezon yeniden elden geçirilerek onarımı ve genişletme çalışmaları tamamlanan yolun bir bölümü çöktü.
 
Çiftlik Altunhisar ilçeleri arasında bulunan 25 km’lik yolun 15. kilometresinde yolun yaklaşık 50 metrelik bir bölümünde ciddi bir çökme meydana geldi. Uzunluğu yer yer 20-30 metreyi, derinliği 2-3 metreyi ve genişliği 30 santim ile 1 metreyi bulan yarıklar ile trafiğe kapanan yol hemen yanından geçen dereye doğru kaymaya devam ediyor.

Yolun zemininde bulunan dolgunun kar sularının erimesi ile gevşemesi sonucu meydana gelen çökmenin etrafında yetkiler önlem alsa da alınan önlemlerin yeterli olmadığı gözlerden kaçmadı. Alınan mevcut önlemler neticesinde yolun bu bölümüne yerleştirilen yol işaret levhaları ile dubaların kişi yada kişiler tarafından yolun kenarında bulunan dereye atıldığı gözlemlendi. Çevre sakinleri bu bölgenin trafiğe tamamen kapatılmasını aksi takdirde gündüz bile kazalara sebebiyet verecek nitelikte olan bu yarıkların gece yolcuğu yapanların hayatını tehlike altında bıraktığına dikkat çekti.
Editör: TE Bilişim