Özelleştiği günden bu yana birçok ilde sorun yaşamazken Niğde Merkez İlçe, İlçe, Köy ve beldelerde isminden söz ettiren MEDAŞ’ta yaşanan sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor.

 

Niğde Merkez Yukarı Kayabaşı Mahallesi Cici Baba Sokakta yapımına başlanan inşaatta çalışan işçiler, yeraltında bulunan yüksek gerilim elektrik enerji hattından dolayı tehlike altında olduklarını söylediler.

 

İnşaatta çalışan işçiler, yüksek gerilim hattının inşaatın içerisinden geçtiğini, soruna çözüm üretmek için defalarca MEDAŞ’la görüşüp konuştuklarına rağmen hala sorunun çözülemediğini belirttiler.

 

MEDAŞ’tan yeraltında bulunan yüksek gerilim enerji hattının inşaat mahallinden taşınması konusunda farklı alternatifler ortaya attıklarını öne süren işçiler; “Bunu yapacak malzeme elimizde yok diyorlar. Hatta hattın geçtiği yerde kablolar ortada, kılıfı bile yok” diye iddialarda bulundular.

 

İnşaat Şirketinin Şefi Necip Özkan ise; “Yüksek gerilim hattı tam bizim arsanın içerisinden geçiyor. Bu da binanın ana direğine denk geliyor. Biz de inşaatı durdurmak zorunda kaldık. İşçiler çünkü burada çalışamaz oldular” dedi.

 

“Biz defalarca MEDAŞ’a çağrı yaptık, kendimiz gittik” diyen Necip Özkan, görüş ve iddialarına devamla şöyle konuştu:

“Geliyorlar, sadece iki metre bir kablo için bizi bekleyip duruyoruz. 15 Gündür bekliyoruz. Soruyoruz nedenini; malzeme yok diyorlar. Sonuçta iki metrelik bir malzeme…

 

Biz işçileri o tarafa götüremiyoruz, Hayati tehlike var. Nasıl çalıştıralım? Şimdi son safhaya geldik. Beton atacağız, atamıyoruz. İnşaatı durdurduk. Bekliyoruz.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim