Esnafa ve Sanakkar Kredi Kefalet Kooperatifinin 7 Nisan 2013 Pazar Günü Genel Kurulu var. Kooperatifin her genel kurulunda olduğu gibi bu genel kurul da hayli konuşulacak gibi.


Genel Kurulda Esnaf seçim kararı alınması için çalışmalar var. Seçim kararı alınması halinde de 3 kişinin adaylığı söz konusu, önceki başkan Murat Zeren’in vefatının ardından göreve gelen ve halen Kooperatif Başkanlığı görevini yürüten Turgut Taygur, NESOB Başkanı Fahri Eker ve Hüseyin Arı adaylıklarını açıkladılar.


TAYGUR ; ESNAFIN DÜŞÜNCESİNE SAYGI DUYMAMIZ GEREKİR”


Genel Kurul çalışmaları hızla devam ediyor. Kurulda seçim kararı alınması halinde Aday olacak 3 isimden olan Turgut Taygur ““ Esnaf ve Kefalette rahmetli Murat Başkanımızın mevcut yönetimi ile yola çıktık. İkinci ayın 14’ünnde yapılan seçimlerde 4 yıllığına mevcut yönetim seçildi. Seçimin üzerinden henüz 1 yıl geçti daha bizim 3 yıl gibi bir sürecimiz var. Biz köy gezilerimizde, esnaf ziyaretlerimizde esnafımızla, ortaklarımızla görüştük, fikirlerini aldık, düşüncelerini sorduk. Bu ziyaretler esnasında ortaklarımıza seçim isteyip istemediklerini sorduk. Seçim ister misiniz? İstemez misiniz? Sorusunun cevabını istedik kendilerinden ve aldığımız cevap, ‘ Her yıl seçim mi olur? Siz 4 yıllığına seçilmediniz mi? ‘ oldu her zaman. Yapmış olduğumuz bu anket, 2 ay boyunca devam etti. Köy, kasaba, ilçe, merkez’de bulunan herkesle bütün esnafla görüştük, fikir birliği yaptık. Biz burada esnafı temsil ediyorsak esnafın fikir ve düşüncelerine saygı duymamız gerekir. Bizlere bu görevi esnaf arkadaşlarımız, ortaklarımız verdi. Kendilerinin hakkını, hukukunu korumamız ve kendilerini temsil etmemiz için bizleri görevlendirdi” dedi.


Esnaf kefalet ve kredi kooperatifinin başarılı çalışmalara imza ettiğini dile getiren Taygur, “ Türkiye genelinde çevre illerde örnek alınan bir kooperatif haline geldik. Kooperatif olarak biz birilerini örnek almıyoruz artık birilerine örnek oluyoruz. Bugüne kadar kredilerimizde hiçbir sıkıntı olmadı. Sürekli olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Yaptığınız hizmet esnaf için yeterli mi diye sorarsanız iyinin de iyisi vardır o yüzden Niğde esnafı daha iyi hizmete layıktır. Onu da ilerleyen günlerde gerçekleştirecek, esnafa daha iyi hizmet sunacağız. Üst limitlerimizi daha çok artıracağız, yapmak isteyip de yapamadıklarımızı hayata geçireceğiz” dedi.


NESOB BAŞKANI FAHRİ EKER’ DE ADAY


Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESOB) Başkanlığını da halen yürüten Fahri Eker adaylığını daha önce açıklamıştı. 7 Nisan’da yapılacak Genel Kurulda seçim kararının alınması için çaba sarf ediyor.


Seçim çalışmalarına başladıklarını ifade eden Eker, 7 Nisan 2013 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurulda seçim maddesini gündeme getirerek yeninden bir seçim olacağını belirtmişti. Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fahri Eker ise eski sanayi bölgesinde esnaflar ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyorlar. Sıcak bir atmosfere gerçekleşen fikir alışverişleri ile esnafların sıkıntıları ve bu sıkıntıların çözüm yolları konuşuluyor.


EKER “ SEÇİM OLMASI İÇİN DESTEK VE TALEP VAR”


Hayli iddialı olan, gündüz ve geceleri seçim çalışmalarını devam ettiren Fahri Eker “ 7 Nisan 2013 Pazar günü bildiğiniz gibi Genel Kurul var. Genel Kurul’da seçimi gündeme getirerek seçim yapacağız. Sağ olsunlar esnaf ve sanatkâr arkadaşlarımız buraya gelerek seçim olmasına destek veriyorlar. Sizinde gördüğünüz gibi yoğun bir talep ve istek var. 7 Nisan 2013 Pazar günü inşallah salonda karar alıp, salonun kararı ile seçimimizi gerçekleştireceğiz” dedi.


HÜSEYİN ARI ‘DA ADAYLIĞINI AÇIKLADI


Niğde esnaf sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi olağan genel kurulu başkanlık seçimi için adaylığını açıklayan Hüseyin Arı, kooperatif ortaklarımızdan gelen yoğun talepleri geri çevirmemek uğruna Başkanlık yarışına bende katıldım dedi.
Kendisinin 23 yıldır esnaf kredi kefalet kooperatifinde çeşitli görevlerde hizmet verdiğinin altını çizen Arı; “geçtiğimiz 2011 yılında adaylıktan çekilmem gibi bir durum hiçbir zaman olmadı. Ayak oyunlarıyla beni etkisiz hale getirdiler. Zaten o gün çekilmiş olsaydım makamımda şimdide oturuyor olurdum. Bakınız, çocuklarım ve ben uzaklaştırıldık.” dedi.


ARI ; “ SEÇİMDEN KAÇIŞ YOK! “


Henüz üç isimin adaylık için konuşulduğu kongre için konuşan Arı, “Mevcut Başkan Turgut Taygur’un seçim olmayacak demesine de bir anlam veremiyorum. Madem seçim yok, neden günlerdir esnafları ve köyleri gezerek oy toplama peşinde? Diğer başkan adayı olan Fahri Eker ve benim isteğim seçim yapılmasıdır tabii ki bizlerin destekçileri olan kooperatif ortaklarının istekleri de seçim yapılması doğrultusunda. Kısacası seçimden kaçış yok” diye konuştu.


ARI ; “ BURALARI SİYASETTEN UZAK TUTTUĞUMUZ MÜDDETÇE YAŞATABİLİRİZ”


Bir başka konunun ise kooperatif tarihinde eşine rastlanmamış bir durumun yaşandığı bu yıl, bir siyasi partinin adaylardan bir tanesini desteklediğini açıklamasıdır diyen Arı; bu hiçte etik olmayan bir durumdur. Kooperatifimiz bu zamana kadar siyasete alet olmadığı için halen ayaktadır. Buraları siyasetten uzak tuttuğumuz müddetçe yaşatabiliriz. Bizler için burası bir milli takımdır. Milli takımın siyaseti olmaz. dedi.

Seçim için imza toplandığı konusunda afakî rakamların konuşulduğunun da altını çizen Hüseyin Arı; kim ne toplarsa kendine toplar. Herkes netini o gün o salonda görecektir. diye konuştu.


Bu hafta sonu Pazar günü gerçekleştirilecek Esnafın Genel Kurulu her Genel Kurul gibi çok konuşulacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl yapılan ve merhum Murat Zeren’in Başkanlığı kazandığı Genel Kurulda bir den çok adaylı idi bazı tartışmalar yaşanmıştı.




 
Editör: TE Bilişim