Niğde Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu toplantısında, Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan sunumda geçen yıl yapılan ve bu yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, hedeflerinin Niğde’de işsizliği azaltmak ve işsiz vatandaşlara iş bulmak olduğunu söyledi.
2015 yılı içerisinde İş-Kurun yapmış olduğu faaliyetler doğrultusunda önemli gelişmelerin kaydedildiğini ifade ederek: “Niğde’de 2015 yılında özel sektör bazında alınan açık iş sayısının 6 bin 684’dir ve 3 bin 720 kişi kurum tarafından işe yerleştirildi.


Yapılan iş yeri ziyaret sayısı ise bin 923’dür. Kurum tarafından açılan Mesleki Eğitim Kurslarına katılan kursiyer sayısının 585 kişidir. Bunların 24’ünün işe yerleşti, Kurumdan alınan bireysel danışmanlık hizmetinden faydalanan kişi sayısı 14 bin 88, iş başı program sayısının ise 403’dür ve istihdamın yüzde 90’ a ulaştı” diye konuştu.

Toplantıda Kurum tarafından Girişimcilik/Staj kursları kapsamında 107 kursiyere KOSGEB işbirliği ile eğitim verildiği, Meslek Seçimine Destek programı kapsamında 156 kurumun ziyaret edildiği ifade edildi.
Editör: TE Bilişim