İlçemiz Bor'da sürdürülen Yeşildere ıslah çalışmlarında sona yaklaşılıyor.

 

 Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı araç ve ekiplerin birlikte çalışma işbirliği ile ilçemizde bulunan Yeşildere ve çevresi tamamen temizleniyor.

 

 Dere ıslah çalışmaları ile birlikte, periyodik olarak yaptığı çalışmalarda derenin içinde biriken çamur ve kumları, oluşan yabancı bitkileri, ağaç parçaları ile moloz gibi malzemeleri iş makineleri ve ekipleri tarafından toplamaya devam ediyor. İnsan sağlığı ve çevre temizliğine duyarlı çalışmalar sergileyen Bor Belediyesi, çevresel atık ve diğer yabancı malzemeler kamyonlara yüklenerek bölgeden uzaklaştırılıyor. İçlerinde onlarca kamyon malzemenin çıkartıldığı Yeşildere'nin   , dere güzergâhı boyunca periyotlar halinde temizliğine devam ediliyor. Yeşildere  içerisi ve çevresinde  yapılan çalışmalar ile birlikte bölgeye de ayrı bir hava katmak amaçlanıyor.

 

 Dere ve açık sulama suyu kanalları ıslahının yanı sıra dere temizliklerinin de önemli olduğunu vurgulayan Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Turgut , Kentimizin daha yaşanabilir insan odaklı merkez olma özelliğini yaşatmaya devam ediyoruz. Vatandaşların daha güzel ve sağlıklı ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla Peyzaj çalışmalarına da  önem verdiklerini belirten Turgut , amaçlarının Belediye olarak halka hizmet olduğunu söyledi. Belediye olarak dere temizliklerini belirli periyotlarla sürdürdüklerini ifade eden Turgut, halkımızın sağlığını koruyucu çevresel çalışmalarımızı Belediye Başkanımız Sayın Sıtkı ERAT'ın talimatlarıyla ara vermeden sürdüreceğiz. Şu anda da Yeşildere ıslah çalışmamızda duvar ve zemin dolgusu bitmek üzere . İnşallah bu projemizde bittiği anda yeni bir projeye daha start vereceğiz.Çünkü Bor Belediyesi olarak halkımızın istekleri doğrultusunda , ilçemizin  yaşanabilir modern kent olması yönünde hizmetlerimiz kesinlikle bitmez , şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim