Alt yapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokakların yaya kaldırımı ve asfaltlama çalışmalarını gerçekleştiren Niğde Belediyesi Yeşilburç yolunda da düzenleme çalışmalarına başladı.
 
Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, alt yapı, yol asfaltlama ve yaya kaldırımı yapım çalışmalarını şehir genelinde aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Eski Müze caddesi olarak bilinen Akmedrese caddesi, Selçuk Mahallesi Deniz Sokak, Öngü Sokak, Yenice Mahallesi Mezgitönü Sokak, Kocaağa Sokak, Aşağıkayabaşı mahallesi Yeni Cami sokağın yaya kaldırımı ve yol asfaltlama çalışmaları tamamlandı.
 
Diğer yandan yaya kaldırım yapım çalışmalarını sürdüren Niğde Belediyesi 19 Mayıs İlköğretim Okulu civarı yaya kaldırım yapımı tamamladı. Yukarıkayabaşı Mahallesi Malikhoca sokak ve Dar sokakta kilitli parke ve bordür yapımı ise devam ediyor. Belediye bordür döşeme çalışmalarını Yeşilburç yolunda da sürdürüyor.
 
Yeşilburç yolunda başlatılan çalışmalar kapsamında yolun 950 metrelik bölümü çift yön olarak düzenleniyor. Yaya kaldırım çalışmalarının da yapıldığı Yeşilburç yolunda yol iki şeritli hala getirilerek orta refüj oluşturuluyor. Yaklaşık 4000 metre bordür taşı ve 4000 metre kare beton parke taşı kullanılması planlanan yol düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.
 
Yeşilburç yolunda orta refüj ve yaya kaldırımı bordür çalışmaları tamamlandıktan sonra asfaltlama çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması için belediye ekipleri bir taraftan da asfalt alt yapısını hazırlıyor. 




Editör: TE Bilişim