Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Niğde'ye Geliyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Niğde'ye Geliyor

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Marka Kent Niğde projesi kapsamında Niğde İl Özel İdaresi ve Ahiler Kalkınma Ajansı destekleri ile restorasyonuna başlanan Yeşilburç Camii’nin onarım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve caminin çok kısa bir süre içerisinde ibadete tekrar açılacağını söyledi. 


Niğde’nin tanınırlığını ve kente gelen turist sayısını artırmak amacıyla başlatılan Marka Kent Niğde projesi kapsamında kent merkezine 5 km uzaklıktaki Yeşilburç Köyünde hummalı bir çalışmanın olduğunun altını çizen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Nevşehir Anıtlar ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu  tarafından projesi onaylanan  Camimizin restorasyon işi ihale edilmiş olup yıl sonuna bitirilmesi planlanmaktadır. Aslına uygun restore edilen Camiinin  restorasyonunu  ve  camiinin vadiye bakan kısmında devam eden seyir terası yapımının tamamlanması ile birlikte  camii  yeniden ibadete açılacak” dedi. 


Yine son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Lavanta bahçelerinin köyün farklı bölgelerinde oluşturulmaya devam edildiğini belirten Vali Şimşek; “ köyümüz sınırları içerisinde bulunan Uzandı Vadisine özel idaremizce yapılan yürüyüş parkuru da 6 km kadar uzatılacak. Öte yandan köy içerisinde bulunan tarihi sivil mimaride de restorasyon çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacak. İnşallah Yeşilburç Turizm Köyü projemiz tamamlandığında hem Niğde ekonomine hem de köyün gelişimine büyük bir katkı sağlayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim