Niğde İlinde 1989 yılından buyana kesintisiz öğretmenlik yapan Göksel Rıza Özkan öğretmen yerel gazetede gündeme ilişkin konularda yazı yazdığı için Rize İline sürgün edildi. Özkan 4 yılı aşkın borhaber.net sitemizde de gündeme ilişkin güncel yazılar yazıyordu.

 

 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Göksel öğretmen hakkında yürüttüğü 03/07/2012 tarihli ve 663.07-21 sayılı soruşturma raporu gerekçe gösterilerek düzenlenen atama kararnamesi ile Rize ili Hüseyin Yardımcı İlkokuluna atanan Göksel Rıza Özkan’ın görev yaptığı Niğde 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulundan İlişiği 02/08/2012 günü kesilerek 15 gün içerisinde yeni görev yerinde işe başlaması kendisine tebliğ edildi.

Sürgün edilen öğretmen Göksel Rıza Özkan kurulduğu günden bu yana Eğitim Sen örgütlüğü içerisinde yer almış, çeşitli yönetim kademelerinde başkanlık dâhil görev almış örgütlü kimliğiyle tanınıyordu.

 

Rize iline sürgün edilmesi karşısında; “ Sürgün cezası yaşadığımız yüz yılda insanlık için yüz karası bir uygulamadır. Siyasi iktidar her fırsatta temel insan haklarını, düşünce ve ifade özgürlüklerini genişlettiğinden bahsetmekte ama uygulamalarıyla faşist rejimlerin sergilediği uygulamaları bile geride bırakmaktadır. Bunun sıradan örneklerinden biri olan sürgün edilme cezası kişinin kendisinden öte ailesisin, çocuklarının, sosyal çevresinin, eğitim hizmeti verdiği öğrencilerinin bir bütün olarak cezalandırılması anlamına geldiği bilinmelidir. Niğde İlinde kesintisiz olarak yürüttüğüm eğitim öğretim çalışmaları dışında kalan zamanlarda örgütlü toplum demokratik Türkiye özlemi için de kesintisiz mücadele verdim.

 

 

Sendikam Eğitim Sen örgütlüğü içerisinde birçok eylem ve etkinliklere katıldım. Bu mücadeleler içerisinde edindiğim deneyimlerimi paylaşmak ve güncel olaylarla ilgili görüşlerimi paylaşmak için yazdığım yazılar gerekçe gösterilerek daha öncede hakkımda idari ceza verilmiş, ancak Aksaray İdare Mahkemesine itirazım sonucu verilen ceza iptal edilmişti.

Baskı ve cezaların bizi yıldıramadığı çok iyi bilen yöneticilerimiz “sürgün” ederek yıldırmayı düşünüyorlarsa buradan bir kez daha haykırıyorum sürgünlerinizde bizi yıldıramaz.” dedi.

 

Niğde de örgütlü demokratik kitle örgütleri, sendikalar, öğrenci velileri, öğrenciler Sürgün  cezasını protesto için İl Milli Eğitim Müdürlüğün önünde kitlesel basın açıklaması ,oturma eylemi başta olmak üzere bir dizi eylem etkinliği planlayarak önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini bildirdiler.

 

Eğitim Sen Genel Merkezi Hukuk Bürosu atamanın iptaline yönelik hukuksal mücadelenin başlatıldığını, üyeleri Göksel Rıza Özkan adına Aksaray İdari Mahkemesine itirazın vakit geçirilmeden yapılacağı bildirdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim