675 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2'si general, 9'u pilot toplam 39 asker ile TBMM'den 3, MEB'den 31, AFAD'dan 1 personel, ihraç edilenler listesinden çıkarıldı. 

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK'da daha önce yayımlanan 668 ve 672 sayılı KHK'larda ihraç edilenlerin yer aldığı listelerden çıkarılanların isimlerine yer verildi. 

675 sayılı KHK ile bazı bakınlıklar ve bağlı kuruluşlar ile bazı kamu kurumlarından toplam 9 bin 630 kişi kamu görevinden çıkarıldı.

İşten çıkartılan kamu görevlilerin çoğunluğu Milli Eğitim, Emniyet ve Yüksek Öğretim Kurumundan oluşuyor. 

Aralarında solcuların da 1.267 akademisyen, 1.082 Emniyet mensubu ve yine binlerce Milli Eğitim ve Sağlık personeli olmak üzere bir çok kamu kurumundan memurlar ihraç edildi. 

Görev dönenler içinde 39 kişi ile pilot-askerler ön sırada, görevine geri dönenlerin büyük çoğunluğunun hükümet yetkilileri ve  Ak Partili yöneticilerin yakınları olduğuna dair ulusal basın kuruluşlarında haberler çıkıyor. 

Binlerce mağduriyetin yaşandığı darbe sonrası ihraçlara 10 bin kişi daha katılmış oldu. Çok basit konulardan ve şikayetler üzerine görevden alınan FETÖ mağduru  bir çok memur göreve dönmeyi beklerken  hayal kırıklığına uğradı.  Niğde'de,  Ak Parti İl Başkan Yardımcısının yönettiği radyo açılırken, Yeni Yıldız Gazetesi henüz açılmadı. 

Editör: TE Bilişim