Yaklaşık iki yıldır İl Müdürlüğü görevini yürütmekte iken Bakanlık Müşaviri olarak Ankara’ya atanan Nizamettin BİLHAN’ın geçtiğimiz günlerde görevden ayrılmasının ardından yerine atanan Murat TÜRKMEN yeni görevine başladı.

 

İl Müdürü Murat TÜRKMEN göreve başlar başlamaz bir mesaj yayınlayarak Niğde Çiftçisine hizmeti en iyi bir şekilde vermeye çalışacaklarını ifade etti. Murat TÜRKMEN yayınladığı mesajda şunları söyledi; ”Niğde çiftçisine ve Niğde tarımına hizmet etmeye geldim. Biz İl Müdürlüğü olarak özel sektör mantalitesi ile hareket edeceğiz ve müşteri memnuniyeti esaslı çalışacağız. Kimi zaman dairede kimi zaman sahada çiftçimizin yanında ve destekçisi olacağız.  Bu kapsamda bizden hizmet alan insanların işlerini en hızlı,  en kolay ve güler yüzle yapacağız. Uygulayacağımız çeşitli tarımsal yatırım ve çiftçi eğitim projeleri ile ve alternatif tarım ürünleri ürettirmek suretiyle çiftçimizin sofrasına biraz daha fazla çeşit koyma gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Tarımsal verimi artıracak ve ürünlerin kalitesini yükseltecek ve bu ürünlerin pazarlamasına yönelik çeşitli tedbirlerin alınmasına yardımcı olacağız. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik her türlü yatırımları destekleyeceğiz.

 

Misyonumuz; Kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin hayat standardını yükseltmek, Tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak,  Ülkemiz ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir gıda ve kaliteli tarım ürünlerinin üretilmesini sağlamak olacaktır”.

 

Yeni İl Müdürü Murat TÜRKMEN’in özgeçmişi şöyle: 1971 yılında  Kahramanmaraş İli Elbistan ilçesinde doğan Murat TÜRKMEN  İlk,  Orta ve Lise öğrenimini  Elbistan  İlçesinde tamamladı.  1994 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden mezun oldu.

 

Aynı yıl  Antalya ilinde Özel Seracılık Sektöründe çalışan Türkmen daha sonra sırasıyla Kahramanmaraş İli  Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Sınıf Öğretmeni, Aydın İli Didim Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve Kayseri İli Pınarbaşı İlçe Tarım Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi, Kahramanmaraş İli Türkoğlu İlçe Tarım Müdürlüğü ve Yozgat İli Sorgun İlçe Gıda Tarım  ve Hayvancılık Müdürlüğünde İlçe Müdürü olarak görev yaptı.

 

Atama Kararı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Murat TÜRKMEN 02 Ocak 2013 tarihinde Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki görevine başladı. Murat TÜRKMEN evli ve 4 çocuk babası.                  

Editör: TE Bilişim