Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde Niğde Barosu Başkanı seçilen Av. Osman Çimen yaptığı yazılı basın açıklamasında tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütleriyle ve kurumlara eşit mesafede olarak Niğde’de denge unsuru olmaya çalışacaklarını söyledi.

Niğde Barosu Başkanı Av. Osman Çimen; “06 Ekim 2018 tarihinde baromuzun genel kurulunda meslektaşlarımız tarafından onurla ve gururla yaptığım ve yapmaya devam edeceğim baro başkanlığı görevine tekrar 3. Dönem için seçilerek mazbatamızı aldık. Tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Seçimimiz 6 Ekim akşamı bitti. Niğde Barosunun değerli tüm meslektaşları ve stajyerleriyle biriz. Baromuzda bugüne kadar görev yapan başta baro başkanları, yönetim, disiplin, denetim kurulu üyelerine, TBB delegelerine teşekkür ediyorum. Aramızdan ebediyete intikal etmiş meslektaşlarımıza Allahtan rahmet, kalanlara uzun ömürler diliyorum. Daha önce yapmış olduğum Baro başkanlığı döneminde hem baromuz için, hem ilimiz için bir çok konuda çalışmalar yaptık o dönemde hukuku kullanarak bir çok hukuksuz davalar açıldı,  hukuksuz açılan davalarda tutuklamalar gerçekleştirildi. Hukuksuzluğa her zaman karşı çıktık ve tepkimizi o dönemde korkmadan en sert şekilde dile getirdik ve bugün gelinen nokta ne kadar haklı olduğumuz kanıtlandı” dedi.

Avukat Çimen; “Adliye binamızın yapılmasına o dönem birçok görüşler bildirdik ve yapılması planlanan adliye binası yeri için dava açtık ve kazandık. Çünkü yapılması planlanan yer Niğde merkezine uzak olması ve insanların adalete erişimine zorlaştıracak olması nedeni başta olmak üzere, çevresindeki şantiyelerin gürültülü bir ortam yaratacağı gerekçesiyle davamızı kazandık. Bugün yapılan adliye binamız bu süreçlerden sonra inşa edildi. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Adalet Bakanlığı ve herkese teşekkür ederiz. Bugünde yine meslektaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışırken vatandaşlarımızın da adalete ulaşmasını kolaylaştıracak yolları sunmaya çalışacağız. Tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütleriyle ve kurumlarımıza eşit mesafede olarak İlimizde denge unsuru olmaya çalışacağız” diye konuştu.
               
 
Editör: TE Bilişim