Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Niğde Şubesi tarafından organize edilen "Zamanı Kuran Kadınlar" konulu konferansa katılmak üzere Niğde’ye gelen Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan Niğde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Ertan Peynircioğlu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Niğde Şubesi tarafından organize edilen Gazeteci -Yazar Sibel Eraslan'ın katılımıyla gerçekleşen "Zamanı Kuran Kadınlar" konulu konferansa katıldı.

Niğde Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa; Vali Ertan Peynircioğlu ve Eşi Gülay Peynircioğlu’nun yanı sıra Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar, Vakıf Üyeleri, Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Vali Peynircioğlu; “Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz günü Ülkemiz ve Milletimiz FETÖ/PDY Fethullahçı Terör Örgütü mensubu bir takım münafıkların darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Bu münafıklar ordusu yıllarca ekmeğini yedikleri Milletimize, mermiler yağdırarak, uçaksavarlarla, tanklarla saldırarak ihanet ettiler.  O gece, 250’ye yakın Şehit verdik ve 2500’den fazla insanımız yaralandı.  15 Temmuz gecesi  Niğdeli 6 hemşehrimiz Şehit oldu. Ben gerek 15 Temmuz günü, gerekse bu vatanın birliği, beraberliği ve dirliği uğrunda bugüne kadar hayatını feda eden tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum.” dedi.

 Vali Ertan Peynircioğlu konuşmasına; “Bu tür konferanslar, o gece yaşadığımız ihaneti daha iyi öğrenmemize ve görebilmemize vesile olması nedeni ile çok büyük önem arz etmektedir. Bu anlamlı konferans için Gazeteci- Yazar Sibel Eraslan’a ve konferansın düzenlenmesine vesile olan Türkiye Gençlik Vakfı’na teşekkür ediyorum.” şeklinde devam etti.

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan, İnsan hakları, kadınların eğitimi ve istihdamı ilgili pek çok inisiyatifte görev alan Gazeteci - Yazar Sibel Eraslan  Niğde’de verdiği Konferansta, kadının  toplumdaki yeri ve önemine değinerek yüce dinimiz  İslamiyet’in kadına verdiği değere vurgu yaptı.

  Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği  "Zamanı Kuran Kadınlar" konulu konferans Gazeteci- Yazar Sibel Eraslan’ın kitaplarını imzalaması ile son buldu.

Konferansın ardından Vali Ertan Peynircioğlu ve Eşi Gülay Peynircioğlu’nun da katıldığı,  Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin hazır bulunduğu söyleşide öğrencilere seslenen Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan, İmam Hatip Liselerinin varlığının ülkemiz, bugünümüz ve geleceğimiz için önemine işaret etti.

         Gazeteci- Yazar Sibel Eraslan, Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslümanların çektiği acılara değinerek; Türkiye’nin dünyanın dört bir yanındaki Müslüman ülkelere yaptığı yardımlarla adeta bir ‘ebrar’ duruşu sergilediğini ve bu duruşun ilahi bir tecellisi olarak 15 Temmuzda Allah’ın ülkemizi uçurumun kıyısından çevirdiğini dile getirdi.

 Konuşmasının ardından Gazeteci Yazar Sibel Eraslan, Niğde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sorularını cevapladı.

Editör: TE Bilişim