“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla 81 ilde olduğu gibi Niğde’de “Yaya Geçidi Nöbeti ” farkındalık etkinliği Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet müdürü Salim Cebeloğlu, kurum müdürleri, oda başkanları ve öğrencilerin katılımıyla dışarı cami önündeki yaya geçidinde gerçekleştirildi.

“Yaya Güvenliğinin nöbetçisiyiz” etkinliği kapsamında Vali Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Bor Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidinde öğrencilerle birlikte sürücülere yaya geçitlerinin önemini vurgulayan pankartlar gösterdiler.

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “ Bilindiği üzere 2019 yılı İç İşleri Bakanlığımız tarafından yaya önceliği yıl olarak ilan edilmişti. Bizde bu kapsamda geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde bu konudaki farkındalığı arttırmak amacıyla bir etkinlik düzenlemiştir. Şimdide bu etkinliğin devamı niteliğinde yaya güvenliğinin nöbetçisiyim sloganıyla bir etkinlik daha düzenliyoruz. Sadece bu yaya geçidinde değil şuanda başta okullarımız, kamu kurumlarımızın önleri olmak üzere birçok noktada ve ülkemizin tüm il ve ilçelerinde bu etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikte amacımız yaya geçitlerinde ışık olmayan yaya geçitlerinde yaya önceliğine dikkat çekmek ve yaya önceliği konusunda bir farkındalık oluşturmak ve sürücülerimizi bu konuda daha duyarlı hale getirmektir. Yine bu konuda devletimizin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi olacağız. Ben göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı tüm sürücülerimize teşekkür ederim” dedi.

Vali Şimşek, “Buradaki gayemiz trafik kurallarına uyulmasını, yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesini sağlamak, bir duyarlılık meydana getirmek okullarımızla, halkımızla, trafik polislerimizle beraber öncelik yayanın, öncelik hayatın projesine destek vermektir. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza ve sürücülerimize kazasız, belasız bir yıl diliyorum. Yine bütün sürücülerimizin hayata olan saygı gereği ışıksız geçitlerde önceliği yayalarımıza vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim