Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı İdris Yavuz, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladığını belirten Yavuz, sağlıklı ve köklü demokrasi için halkın, ülkede ve dünyada olup bitenlerden zamanında ve doğru bir şekilde haberdar olabilmesi, her türlü fikrin serbestçe ve açıkça tartışılabilmesi gerektiğine dikkati çekerek; “Bu konuda en büyük görev basına düşmektedir” şeklinde konuştu.

Yavuz, demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olarak görülen basının; Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda, ilkeli ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ile görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurum olduğunu belirtti.

Gelişen olaylar çerçevesinde haber yapan gazetecilerin ise bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamakta olduğuna değinen Yavuz; “Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilgilendirme sorumlulukları da bulunmaktadır” dedi.

Gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumluluğu taşıdıklarını ifade eden Yavuz; “Şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en önemli göstergelerinden biri, tarafsız ve özgür basının mevcudiyeti ile sağlanır” şeklinde konuştu.

Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı İdris Yavuz, mesajına devamla şöyle konuştu:

“Gazetecilerin düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri özgür bir ortam ile belli başlı yasal haklarının sağlanması amacıyla, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa, gazetecilere bu imkanların belli ölçülerde sağlanması için uygulanmış, bu yasayla birlikte de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kabul edilmiştir.

Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.”

 
Editör: TE Bilişim