Eğitim Sen Bor Şubesi Baş Temsilcisi Seyit TUĞRUL 8 Mart Günü Dolayısıyla bir Basın Açıklaması yaptı.
 
Bor Şube Başkanı Tuğrul açıklamasında ; ‘’Kadınlarımız çalışıyor, üretiyor ve maddi-manevi değerlerin yaratılmasında yer alıyorlar ama emekleri görünmüyor; zenginliklerin çok azına kadınlar sahip oluyorlar. Aile içinde harcadıkları emek ve yaptıkları işler değer görmüyor. Aile içinde görülmeyen ve değer verilmeyen bu emekleri, çalışma yaşamına hep yenilgiyle başlamalarına neden oluyor.Kadınlar toplumca tüm olumsuzlukların reva görüldüğünü ortaya koyan deyimlerden yalnızca biri olan karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmemek olarak görülüyor.Kadınların ezilmesinde ve sömürülmesinde ataerkillik ile kapitalist sömürü işbirliği halindedir.Birisinin güçsüzleştirdiği ve değersizleştirdiğini öteki daha çok sömürüyor.
    Kadınlar küresel kapitalizmin kurbanı oluyor. En çok onlar işsiz kalıyor. Daha örgütsüz ve daha kötü koşullardaki işlerde, daha düşük ücretlerle çalışıyorlar. İşten en kolay onlar çıkarılıyor. Sendikalar en az onlara ulaşabiliyor.
    Dünya halkları ve emekçiler yoksullaşıyor; yoksulluk kadınlaşıyor. Ekonomiler büyüyor ama istihdam daralıyor; eğitim ve sağlık birer hak olmaktan çıkartılıyor, istihdam güvencesizleştiriliyor, esnekleştiriliyor; kamu harcamaları kesiliyor; emekçi sınıfların asırlar süren mücadelelerle elde ettikleri kazanımlar aşındırılıyor. Eğitim, sağlık, insanca yaşama, geleceğe güvenle bakma, çalışma ve refah hakkını bütün yoksullar ve emekçiler yitiriyorlar ama onların içinde de en çok kadınlar yitiriyor.
    Türkiye'nin gündemini belirleyen siyasal çatışmalar kadınların bedenleri üzerinden yürütülüyor.
    Ülkemizde kadınlar eğitim hakkından daha az yararlanıyor. Çalışanların büyük bölümü hala tarım alanında ve ücretsiz aile işçisi statüsündedir. Kadınlar çalışmak isteseler dahi iş bulamıyorlar; işe girerken ve iş yerinde ayrımcılığa uğruyorlar. Kayıt dışı sektör kadın emeğinin sömürüsü üzerinde yükseliyor. Kadın istihdamının en yüksek olduğu kamuda çalışanların büyük bölümü alt kademelerde, düşük statülü işlerde yığılmışlardır.Kamudaki her yüz yöneticiden sadece birisi kadındır. Kadınlarımız;%100 eğitimden öncelikli olarak yararlandırılmalıdır.
      Emeği, barışı, özgürlüğü ve eşitliği savunan kadınlarımıza  bizler Bor Eğitim Sen olarak tam destek veriyoruz.Yaşasın 8 Mart yaşasın kadınlarımız.’’Dedi.
Editör: TE Bilişim