Ülkemizin birçok bölgelerinde yağışla nasibini alan baraj doluluklarının artırması sevindirdi. 10 yıl içerisinde en büyük yağışı alan ilimizde, barajların su doluluğu tarımsal alanlar içinde umut kaynağı oldu ve beklenti bu yıl sıkıntısı yaşanmayacağını gönünde.


Yerinde edindiğimiz bilgilere göre barajlar hakkında bilgi aldık. Gebere barajının su doluluğu, bir ay içerisinde metre kareye 8.14 yağış düştüğü yönünde. Sık sık yağışların olması insanlarınızı da mutlu ediyor. Fazla suya kavuşan Gebere Barajının su fazlalığı yeşil burç barajına kanal yolu ile sağlandığı ve barajda su doluluk seviyesinin istenilenin üzerinde olduğu ifade edildi.


Baraj suyunun 2015 yılı ihtiyacından fazla olması, sıkıntı yaşanmadan rahat bir yaz dönemi geçirileceği gönünde. Yağışlardan bol nasibini alan ilçe, kasaba ve köylerimizin barajlarında istenilenin üzerinde olduğu, diğer barajların doluluklarıyla eş değerde görüldüğü, ölçümler sonucu ihtiyaç için kullanılacak yerlerde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını ifade edildi. 5 Hazirandan itibaren bahçe yeşil alanlar ve üreticilik yapan bölgelerimizde su arkı ile su verilmeye başlandığı ve yağan yağmurlar nedeniyle sulama yapılmadığı belirtildi.


Ülkemizin birçok bölgelerinde yağışla nasibini alan baraj doluluklarının artırması sevindirirken barajlardaki doluluk oranları ise Gebere Barajı Yüzde 91, Gümüşler Barajı yüzde 70, Akkaya Barajı yüzde 99 ve Murtaza barajı ise yüzde 50 seviyelerinde dolmuş olup baraj kapaklarının açık olup barajdaki doluluk oranının iki katı kadarda bırakıldığı belirtildi.
Editör: TE Bilişim