Vietnam’ın Ankara Büyükelçisi,  Nguyen The Cuong  Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ı, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ve NİTSO'yu ziyaret etti. 

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA

Dün Niğde'ye gelen ve bugün de çeşitli temaslarda bulunan  Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti büyükelçisi Niğde'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.  Vietnam ve Niğde arasındaki ilişkilerin gelişmesi noktasında Niğde’yi ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Nguyen The Cuong, Niğde’nin tarihi ve doğa güzelliği ile turizm açısından önemli bir yer olduğunu dile getirdi.

Vali Kılıç ise, ziyaret için Büyükelçi Nguyen The Cuong ve beraberindeki heyete teşekkür etti.  Niğde Valiliği ziyareti Valilik şeref defterinin imzalanmasının ardından sona erdi.

Büyükelçi Cuong'dan Belediye Başkanı Akdoğan'a Ziyaret

Vietnam Ankara Büyükelçisi Nguen The Cuong Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti. Ziyarette Vietnam'ın Thai Nguyen şehri ile Miğde arasında kardeş şehir olmanın ön görüşmeleri yapıldı.

Vietnam’ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Niğde'ye gelerek Niğde Belediye Başkanlığını Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti. İlk olarak; Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ı ziyaret Vietnam Büyükelçisi Cuong, ardından Niğde Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile görüştü. Ziyarete; Yapımcı Yönetmen Tolga Çelikkanat eşlik etti.

Niğde ile Vietnam şehri Thai Nguyen arasında ‘kardeş kent’ projesi kapsamında, ön görüşme yapmak için gelen Vietnam’ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong; Niğde'nin Türkiye’de ziyaret ettiği 17’inci şehir olduğunu belirtti.

Niğde ile Vietnam arasında kardeş kent ilişkilerini güçlendirmek istediklerini ifade eden Vietnam’ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong; “Belediye Başkanımızla görüştükten sonra, Niğde ve Vietnam ile ilgili ilişkilerin geliştirilmesi için, gerekli girişimlerde bulunacağımızı düşünüyorum. Niğde ile Vietnam’ın Thai Nguyen şehrini, kardeş şehir yapma anlamına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Şahsım ve Niğdeliler adına, ziyaretinizden dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Sosyal ve kültürel gelişmelerin sağlanması ve ekonomik işbirliğinin sağlanabilmesi, en önemli konulardan biridir. Kardeş şehir girişimleri sadece kağıt üzerinde kalmamalı ticari boyutuyla ele alınarak geliştirilmeli iki şehrinde ekonomik ve sosyal etkinliklerine katkı sağlanmalı. Bu düşüncelerle Vietnam'ın şehri Thai Nguyen ile kardeş şehir konusunda sayın büyükelçi Nguyen The Cuong tarafımıza düşüncelerini isteklerini dile getirdi. Kendilerine ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette Büyükelçi Cuong, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ülkelerini yansıtan plaket sundu. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise günün anısına Büyükelçi Nguyen The Cuong'a kilim hediye etti.


Büyükelçi Cuong daha sonra, Niğde Ticaret Odasını ziyaret ederek ilimizden ayrıldı. 


http://www.borhaber.net/guncel/vietnam-buyukelcisi-the-cuong-nigde-de-h16302.html

Posted by Bor Haber on 6 Nisan 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim