Niğde Veteriner Hekimleri Odası ilk hizmet içi kursunu gerçekleştirdi. 21 Ekim tarihinde yapılan genel kurulda seçilen yeni yönetim çalışmalarına devam ediyor.



Niğde Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Saffet Güçlü yaptığı açıklamada; “ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin adına Kasım ayı içerisinde üç gün süren bir hizmet içi eğitim semineri verdik. İlk defa muayenehane açacak veteriner hekimlerimiz için 20 saat, muayenehanesi olan veteriner hekimlerimiz için ise 10 saat verilen seminerde, muayene hizmetlerinin daha iyi yürütülmesi ve mevcut yönetmeliklerle ilgili eksikliklerin giderilmesi sağlanmıştır” dedi.

 

Güçlü; “Bizler meslektaşlarımıza bu seminerlerle daha bilgi anlamında donanımlı hale getirme gayretindeyiz. Bölgemizde hayvancılığın kalkınması, özellikle kaliteli hayvan sağlığı hizmeti verilmesi konularındaki faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. Seminere katılan meslektaşlarımıza Katılım Belgesi verilmiştir. 2011 yılında çıkan yönetmeliğe göre yeni muayene hane açacak olan veteriner hekimlerimizin kuruluş aşamasında bu belgeyi de ibraz etmeleri gerekmekte. Mevcut muayenehanesi olan hekimlerinde bu kursa katılma şartları var” diye konuştu.














Editör: TE Bilişim