İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Niğde Veteriner Hekimler Odası tarafından ortaklaşa;  Veteriner Poliklinik Yönetmeliği ve Veteriner Tıbbi Ürünler yönetmeliği bilgilendirme ve eğitim semineri düzenlendi.




Niğde Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN, İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf PARLAK, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Saffet GÜÇLÜ, Hayvan Sağlığı Yet. ve Su Ürünleri Şub. Müd. Sadettin YILMAZ, Hay. Sağ. Şub. Veteriner Hekimi Ayhan ANDIÇ, BAVET Bölge sorumlusu Ahmet ŞAHİN, Cetasoft Şirket Müd. Vet. Hekim Talat AYDIN ve il genelinde serbest klinik sahibi 46 Veteriner Hekim katıldı.


Seminerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından Niğde bölgesindeki Hayvancılık işletmelerinde görev yapan veteriner hekimler ile, serbest ve kamu Veteriner Hekimlerine;  Antibiyotik Kullanımı, Kalıntı İzleme, Halk Sağlığı açısından önem arz eden reçete sistemi hakkında sunumlar yapıldı. Sunumlar sonrasında ilimizde Küçükbaş ve Büyükbaş hayvancılığın mevcut durumu, sorunları, çözüm önerileri, potansiyelleri ve geleceği ile ilgili konular değerlendirildi.


Editör: TE Bilişim