Kenar,  2011 yılında odaya başkan seçildiğinde kendisinden önceki oda başkanın odayı boşalttığını 8 yıl aradan sonra kasalarında 600 bin TL paralarının bulunduğunu ve çiftçilere hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Niğde Ziraat odası Başkanı Kenar, “ bilindiği üzere 3 şubat itibariyle seçimli genel kurulumuz vardı, bu genel da okunan faaliyet raporumuzda da belirtiğimiz gibi odamızı nereden alıp nerelere getirdiğimizi delegelerimizle paylaştık.  Yapılan seçime delege dışında kimse emniyet açısından alınmadı. Biz 2011 yılında odamızı aldığımızda odamızın parası olmadığı gibi içerisi de boşaltılmış vaziyetteydi. Biz bunları 8 yıl içerisinde hem odamızın gidişini düzenledik, hem de para biriktirmeyi başardık. Bu parayla birlikte odamızın yeni binasının yapılması için arsa alımı yaptık. Yeni yapılacak olan Tarım ve Orman il müdürlüğünün yanında arazimizi aldık. 2011 yılında Ziraat odasını aldıktan 8 yıl sonra kasamızda 600 bin TL paramız var. İnşallah önümüzdeki yıl ÇKS’lerle birlikte bunlar toplanır.  Tarım ve Orman müdürlüğünün yan tarafından 680 Bin TL’ye aldığımız arsamıza inşaatımızı başlayacağız. Çiftçilerimizin daha rahat edebilmeleri için, kurumlar arası dolaşmalarını engellemek için orada hem ÇKS’sini yaptıracak çiftçilerimizin aynı yerde yaptırabilmeleri için bir çaba harcayacağız. Bizim odamız hem personeliyle hem de yapısıyla Türkiye’de ilk 10’a giren odalardan biri. Ama fiziki anlamda bizim binanın yapısı olmadığı için ÇKS’yi biz odamızda yapamıyoruz. İnşallah yeni binamızı yaptığımızda ÇKS’yi de odamızda yapacağız. Çiftçilerimiz geldiğinde kendi evinde kendi yerinde kendilerinin olduğu odada ÇKS’si yaptırıp sorunları varsa sorunlarını iletip gidecek. Yeni yapacağız binaya Tarım ve Orman Müdürlüğünün yakın olması nedeniyle müdürlükteki işlerini de anında yapıp işlerini çabuk halledeceklerdir” dedi.

Yapılan seçimler sonrası delegelere ve çiftçilere teşekkür eden Kenar; “ iki aydır bu seçimi yapmak için çalışıyoruz. Önce delegemizi seçtik ve 3 Şubat Pazar günü de genel kurulumuz yaptık. Bu kapsamda bizlerin güvenliğini sağlayan Emniyet ve Jandarma ekiplerine, bizlere her zaman destek olan Çiftçilerimize, bizlere destek veren ve vermeyen tüm delegelerimize çok teşekkür ederim. 8 yıldır ziraat odası başkanlığını yürütüyordum, bir 4 yıl daha yapmaya talip oldum ve delegelerimizin de destekleriyle bir 4 yıl daha görev verdiler. Bu konuda bizlere güvendikleri için çok teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim