AK Partili vekiller Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’den Fransa’ya sert tepki geldi. Vekiller kararın ifade özgürlüğü kadar Fransa ve Sarkozy’nin geçmişiyle de çelişik bir karar olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin tek yürek olarak en güzel cevabı verdiğini belirttiler.



Kavaklıoğlu: “Fransa ve Sarkozy kaybedecek”

Alpaslan Kavaklıoğlu açıklamasında Sarkozy’nin Türkiye’ye olduğu kadar kendi tarihine de Fransız kaldığını belirterek kararın Avrupalıların sürekli önplana çıkarmaya çalıştığı ifade özgürlüğü, düşünce hürriyeti gibi temel değerlerle çeliştiğini kaydetti. Alpaslan Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Sözde soykırımı inkâr edenlere ceza verilmesi kararıyla Fransa, değerleriyle çıkarları arasında tercih yapmak durumunda kalmıştır ve değerlerini kısa süreli çıkarlarına kurban etmiştir. Ülkesi gizli ve ama derin bir ekonomik krizle karşı karşıya kalan Nicolas Sarkozy, küçük adam politikası yürütüyor ve bu tip insan haklarıyla çelişen kararlar almakta beis görmüyor. Buna rağmen ülkesindeki itibarının gittikçe düşmesini engel olamıyor”.


Selvi: “Seçim rüşveti de seni kurtaramayacak”

AK Parti Milletvekili Ömer Selvi ise kararı kınadıklarını ve Türkiye olarak evrensel hukuk normlarıyla da çelişen bu kararın yanıtını en güzel biçimde vereceklerinden emin olunması gerektiğini belirtti. Türkiye’deki Ermenilerin dahi tepki gösterdiği kararın Sarkozy’nin yaklaşan seçimler nedeniyle ülkesinde yaşayan Ermenilere verdiği bir seçim rüşveti olduğunu vurguladı ve gidici olduğunu gören Sarkozy’nin bu oyunun tutmayacağını söyledi. Selvi açıklamasını seçim rüşvetinin bir işe yaramayacağının görüleceğini belirterek tamamladı. 



Editör: TE Bilişim