Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdür Hamdi Görkem Gençtürk, Sanayi ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla artması sonucu dünyada çevre kirliliği büyük bir sorun olmaya başladığını belirterek, Niğde’de  vatandaşların çevre kirliliği konusunda oldukça duyarlı olduğunu söyledi.  

“Sağlıklı yaşam için çevre temizliği olmaza olmazlarımızdandır” diyen Gençtürk; “Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ortamdır. Çevre bilincine sahip olmayan bir insan, yaşadığı dünyayı kendisinden sonra başkalarının da kullanacağını idrak edemez. Hâlbuki çevre, bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir” dedi.
Gençtürk açıklamasının devamında şunları dedi; “Çevre kirliliğinin yeryüzünde insan, hayvan, bitki, doğal ve kültürel varlıkların sağlıklı yaşamasını ve gelişmesini engeller Çevre Kirliliği; Genellikle insan faaliyetleri sonucu hava, su, toprak ve doğal ortamlarda ekolojik dengenin bozulmasıdır. Sanayi ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla artması sonucu dünyada çevre kirliliği büyük bir sorun olmaya başlamıştır. Gelişen ve değişen dünyada, insanların temel ihtiyaçlarının büyük bir kısmı sanayinin ürettiği mal ve hizmetlerle sağlanmaktadır. Bu sebeplerle bütün toplumlar gelişen çağa göre değişen ihtiyaçlarını karşılayabilmek için sanayileşmeyi mutlaka ulaşılması gereken hedef olarak kabul etmişlerdir. Bu nedenle Çevre Atalarımızın Mirası Değil, Çocuklarımızın Bize Emaneti” olduğunu unutmadan, Sağlıklı ve Temiz Bir Çevre İçin gereken duyarlılığı gösterelim” şeklinde konuştu
 
Editör: TE Bilişim