Bor İlçemiz Bahçeli kasabasında iki bin yıllık tarihi olduğu tahmin edilen  İlimizin önemli ziyaret ve piknik alanı merkezlerinden birisi olan Köşk Roma Havuzuna su veren kaynak geçtiğimiz günlerde kurumuş ve binlerce yıllık havuz susuz kalmıştı.
 
Bu konuda çeşitli kereler haber yapmıştık… Bu hafta sonu Roma Havuzuna gittik. Havuz proplemi çözülmüş mü? Bir gelişme olmuş mu? Tekrar haber yapalım  düşüncesi ile ama gördük ki havuz hala susuzdu. Havuzun etrafındaki piknik alanı da hafta sonu olmasına rağmen bomboştu. Anlaşılan susuz havuz olmayacağı gibi, Roma havuzsuz Bahçeli de olmayacaktı…
 
 
Bu düşünceler ile güzel bir haber-yorum  yapalım derken, Niğde Valiliğinin bir açıklaması ulaştı…
 
 
Niğde Valiliğinde Roma Havuzu ile ilgili toplantı yapıldı.
 
Niğde Valiliğinde konu ile ilgili  bir toplantı yapıldı. Vali Alim Barut Başkanlığında yapılan toplantıya, Bahçeli Belediye Başkanı, Kemerhisar Belediye Başkanı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve D.S.İ Şube Müdürlükleri yetkilileri katıldı.
 
Toplantıda Roma Havuzunun suyunun kurumasına ilişkin değerlendirmelerde bulunularak çeşitli çözüm önerileri görüşüldü.
 
Toplantı sonunda, Müze Müdürlüğünce  Roma Havuzu ve Köşk Höyük sit alanlarına ait haritaların tescil fişlerinin birer örneklerinin çıkartılarak Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkililerine iletilmesine, Sit alanları da dâhil olmak üzere Roma Havuzu çevresinde 2 km. çapında bir alan ve Köşk Pınarı Havuzunun kaynağını beslediği düşünülen havzalarda tespitler yapılmasına karar verilerek, 16 Eylül 2011 Cuma günü tekrar toplanılarak nihai kararlar ilan edilip, uygulamaya konulacağı belirtildi.
 

Sonunda bu da oldu haberimiz için TIKLAYIN...





Editör: TE Bilişim