Vatandaşların problemlerini dinleyerek kısa süre içerisinde çözüm üretmek ve yardımcı olmak, vatandaşla iletişimi kuvvetlendirmek amacıyla 2014 yılı Nisan ayında başlatılan Valilik Halk Günü toplantıları devam ediyor.

Hafta içi her Salı günü, saat 9.00-11.00 arasında Valilik Makamında yapılan toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Türkiye İş Kurumu Müdürü Mustafa Tokgöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Çelik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abuzer Ceylan katılıyor.

Yaklaşık 1 yıl içerisinde yapılan Valilik Halk Günlerine toplamda 541 kişi katılmış olup, bunlardan 312 kişi erkek, 229 kişi kadındır. Toplantılarda toplamda 146 kişi iş; 216 kişi yardım; 19 kişi barınma talebinde bulunmuştur. Diğer yardımlar kategorisinde ise Medaş’a olan borçlardan sağlığa; eğitimden tayin talebine; köylerdeki imar sorunlarından ruhsat konusuna pek çok konuda vatandaş talepleri dinlenmiş ve değerlendirilmiş olup vatandaşların sorunlarını çözme noktasında kendileri ile irtibata geçilerek gerekli işlemler yapılmış ve sorunlar mevzuat çerçevesinde çözümlenmiştir.    
    

Nakdi yardım, yakacak, eğitim, barınma yardımları, engelli maaşları ve asker aylıkları sebebiyle Valilik Halk Günü toplantısına katılan vatandaşların talepleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından; Bakım parası, engelli aylığı, öğrenci yardımı, sevgi evlerindeki çocuklarla gibi talepler de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından değerlendirilmiş ve gerekli incelemeler sonucunda vatandaşın sorunları çözülmüştür.

İş için gelen vatandaşların talepleri ise İŞKUR İl Müdürlüğünce değerlendirilip Niğde ili içindeki istihdam alanlarında iş verilmesi kaydıyla çözüme ulaşılmıştır.

Diğer talepler ise, Valiliğimiz İl Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu tarafından incelenerek,  ilgili kurumlarla irtibata geçilmesi ve konunun incelenmesi sonucunda çözüme kavuşturulmaktadır.

Ayrıca Niğde’de bulunan yabancı vatandaşlar da kimlik, barınma, nakdi yardım talebi gibi sorunları için halk günlerinde Valilik Makamına gelmektedir. Bu vatandaşlarımızın da talepleri hassasiyet içerisinde değerlendirilmekte ve çözüme kavuşturulmaktadır.  

   

 

Editör: TE Bilişim