Niğde Valisi Yılmaz Şimşek 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Vali Şimşek mesajında şu görüşlere yer verdi.

Gazeteciler; günümüzde hızla gelişen ve değişen dünyada halkın doğrudan bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılması noktasında çok değerli bir görev icra etmektedirler.

Kamuoyu adına; hassas, ciddi ve önemli konularda gündem oluşturabilen, tarafsız, güvenilir ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın sağlanmasında önemli bir yeri vardır.

Basın, Vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dilidir. Gazeteciler; farklı seslere ve görüşlere imkan sağlayarak, kamuoyunun aydınlatılmasında ve toplumsal sorunların çözümünde  önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadırlar.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Gazeteciliğe fiilen emek veren, gece gündüz demeden çalışan basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.

Editör: TE Bilişim