Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı yayınladı.

Vali Şimşek mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde istiklal ve istikbal mücadelesi vererek vatanına sahip çıkan Aziz Milletimizin, bağımsız yaşama arzusunu milli egemenlik ile taçlandırarak, millet iradesinin temsil edildiği yüce meclisimizin açıldığı tarihi bir gün olmuştur. Cumhuriyet tarihinin dönüm noktası olan bu anlamlı gün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kıymetli yavrularımıza armağan edilmiş, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içten paylaşıldığı, farklı kültürlerin bir araya geldiği, dünya çocuklarının da katılımıyla her yıl, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak büyük coşkuyla kutlanmaktadır.

Hiç şüphesiz ki, sevgi dolu kalpleri, gülen gözleri ve yüreklerindeki vatan ve millet sevgisiyle ülkemizi güvenli yarınlara taşıyacaklarına inandığım kıymetli çocuklarımızın, bilim ve aklın ışığında eğitim alarak kendi başlarına karar verebilen yenilik ve gelişime açık, donanımlı ve başarılı gençler olarak yetişeceklerine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilk Meclis Başkanımız ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sevgili yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim