30’uncu Vergi Haftası dolayısıyla Niğde Defterdar Vekili Nurettin Akdaş, Niğde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hikmet Bekil ve vergi dairesi çalışanları Vali Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl kutlanan Vergi Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Niğde Defterdar Vekili Nurettin Akdaş Vergi Haftası etkinlikleri ve kurum faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Vergi Haftasını kutlayan Vali Yılmaz Şimşek ise verginin önemi hakkında yaptığı konuşmasında vatandaştan alınan vergilerin toplum yararına kullanıldığını söyledi.

“Geçmişte olduğu gibi bugünkü modern toplumlarda vergi devletin en önemli fonksiyonlarından biridir” diyen Vali Şimşek, “Ülkemizin kalkınması, teknoloji, savunma sanayi, sağlık, ulaşım gibi her alanda gelişmesi, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin ulaşması vergi gelirlerinin zamanında ve sağlıklı toplanmasıyla mümkündür. Bu vergi haftası münasebetiyle de verginin öneminin tüm vatandaşlarımıza aktarılması büyük önem taşımaktadır. Ben, bu vesile ile mükelleflerimizin ve vergi dairesi çalışanlarının 30. Vergi Haftasını en iyi dileklerimle kutluyor, mükelleflerimize bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.

Vali Yılmaz Şimşek, konuşmasının sonunda vergi vermenin vatandaşlık görevi olduğunu ifade ederek heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilişim