Vali  Şimşek, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ile birlikte denetimlere katılarak,  yol kontrolü için durdurulan sürücülerden trafik kurallarına uymalarını ve  dikkatli olmalarını istedi. Yol kontrol noktalarında görev yapan personellerle bir süre sohbet Vali  Şimşek, “Özellikle Ramazan Bayramı süresince il genelinde farklı güzergâhlarda uygulama noktaları belirlenerek denetimlerimiz artırıldı” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de karayolu trafik güvenliğinin sağlanması ve vatandaşların trafik güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla denetim faaliyetlerinin yanında farklı konularda bilgilendirme ve kampanya faaliyetlerinin düzenlendiğinin belirten  Şimşek; “Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız tarafından 2018 yılında hayata geçirilen “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” ve “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” isimli kampanyalar ile 2019 yılında “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan “Yaya Öncelikli Trafik Kampanyası” faaliyetleri ilimizde de devam ettirilmektedir. Yürütülen kampanya faaliyetlerinin devamı niteliğinde  Ramazan Bayramı tatil dönemi süresince Bu Yolda Hep Birlikteyiz kampanyası kapsamında “Karnemi Dolduruyorum Trafiğe Güvenle Çıkıyorum” sloganıyla çocuklarımıza trafik karnesi veriyoruz. Trafik karnelerini teslim alan çocuklarımız seyahatleri süresince karneleri üzerinde bulunan soruları cevaplandırarak karne fotoğraflarını #trafikkarnem hashtagini etiketleyerek @TrafikEGM Twitter adresine gönderilerek bakanlığımız tarafından düzenlenen bisiklet yarışmasına katılabileceklerdir. Projeyle çocukların özellikle trafik konusunda bilinçlenmelerinin yanı sıra gün içerisinde ailelerinde ve sosyal çevrede karşılaştıkları olaylara daha duyarlı olmaları hedefleniyor” dedi.

Kontrol noktalarındaki denetimleri esnasında sürücü ve yolcularla da sohbet eden Vali Yılmaz Şimşek, “Karnemi Dolduruyorum Trafiğe Güvenle Çıkıyorum” kampanyasını araç içerisinde bulunan çocuklara anlattı.
 

 
Editör: TE Bilişim