Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Türkiye Görme engelliler derneği Niğde şubesi yönetim kurulu ve üyeleriyle bir araya geldi. Dernek üyeleriyle tek tek tanışan Vali Yılmaz Şimşek, üyelerle sohbet ederek dilek ve isteklerini dinledi. Türkiye Görme engelliler Derneği Niğde şube Başkanı Mehmet Yılmaz görme engellilerin teknolojiyi etkin bir biçimde kullandıklarını ifade ederek, akıllı telefonlarda bulunan ekran okuyucu hakkında bilgi verdi.

Görme engellilerin de teknolojiyi yakından takip ettiğini belirten Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, bilgisayar ve akıllı telefonlar görme engellilerin hayatında bir dönüm noktası olduğuna değindi.

Dernek şubesinde sorulu cevaplı geçen sohbette konuşan Başkan Mehmet Yılmaz, "En önemli sıkıntımız erişilebilirlik, Caddelerin, sokakların, kamu alanlarının erişilebilirliği ne kadar önemli ise, web sayfalarının, telefonlarda kullanılan uygulamaların erişilebilirlik kriterlerine göre tasarlanması da çok önemli. Erişilebilir bir şekilde yazılan yazılımlar gün geçtikçe daha da artıyor. Bu bilincin yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz. Erişilebilirlikte lider Niğde sloganıyla çıktığımız bu yolda engelli olmayan kardeşlerimizin de büyük desteğini gördük. Sorunlarımızın çözümü noktasında yapmakta olduğumuz çalışmalara onlarda omuz verdiler. Görme engellilerin engelli olmayanlarla da kaynaşması, bir arada sosyal etkinlikler düzenlemesi bizi çok mutlu ediyor dedi.

Başkan Yılmaz, Derneğimiz 1970 yılında kuruldu ve bakanlar kurulu kararıyla kamu yararına çalışır statüsü elde etti. Biz de geçtiğimiz yıl, Niğde şubemizi açtık. İlimizdeki görme engelli arkadaşlarımızı tespit ederek, sosyal yaşama katkılarını güçlendirmeye gayret ediyoruz dedi.

Valilik olarak yanınızdayız.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, valilik olarak derneğin her projesine destek olacaklarını kaydetti.
 
 
Editör: TE Bilişim