5 Şubat Niğde’nin Onur Günü münasebeti ile düzenlenen törene Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Gazeteci Yavuz Donat, Küresel Gazeteciler Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim, farklı illerinden gelen Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

İl Kültür Merkezinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Niğde Gazeteciler ve Yazarlar cemiyet Başkanı Şerife Türkeş yaptı.

Programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek 5 Şubat’ın ilimiz için sevinç ve gurur günü olduğunu belirterek; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yıllarından itibaren Niğde ile arasında bir gönül bağı oluşmuştur. Bu sebeple de "Benim Niğde’ye karşı alakam büyüktür ve Niğdelileri her zaman sevmişimdir" diyerek bu bağı dile getirmiştir” dedi.

Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmasının ardından Program, “Atatürk’ün Milli Güvenliğe Bakışı ve Bugün” konulu panelle devam etti.

Panelin ardından Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Türk Sanat Musikisi Korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile devam eden program, Vali Yılmaz Şimşek ve Protokol üyelerinin Niğde’nin En’lerine plaket vermesi ile son buldu.
 
Editör: TE Bilişim