Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, yeni oluşturulan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi  (GAMER) ve 112 Acil Çağrı Merkezi Binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Gerçekleştirdiği ziyarette Bilgisayar Kontrol Sistemi’ni inceleyen Vali Şimşek, 112 acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İncelemelerinin ardından değerlendirmede bulunan Vali Yılmaz Şimşek, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) sayesinde oluşturulacak kriz yönetimi ile olağanüstü durumlara daha hızlı müdahale sağlanacaktır” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda Niğde 112 Acil Çağrı Merkezinde oluşturulan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) aracılığı ile insanların yoğun olarak kullandığı risk oluşturan mekânlardan kesintisiz ve güvenilir bir görüntü sağlanacağının altını çizen Vali Şimşek, “Böylece tek merkezden yönetilen bilgi ve iletişim alt yapısı oluşturulacak. Bütün verilere 7 gün 24 saat süreyle ulaşılabilecek. Burada bir kriz anında ilimizdeki tüm olaylara müdahale etme şansına sahibiz”  dedi.

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi  (GAMER) ve 112 Acil Çağrı Merkezindeki incelemelerinin ardından Vali Yılmaz Şimşek görevlilere çalışmalarında başarılar diledi.


 
Editör: TE Bilişim