Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.  Vali Peynircioğlu; 10 Ocak 1961 Tarihinde 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile habercilik mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün 56. yılını kutlamaktayız.

Kamuoyu adına; hassas, ciddi ve önemli konularda gündem oluşturabilen, tarafsız, güvenilir ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın sağlanmasında önemli bir yeri vardır.

İlimizde görev yapan yazılı-görsel, yerel basın yayın kuruluşu ve ulusal haber ajansı çalışanları, ilimizin sahip olduğu sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerinin tanıtılmasında, ilimizin her alanda gelişmesi ve kalkınmasına mesleki imkânları ile katkıda bulunmaktadırlar.

Ülkemizin ve İlimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde  önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, Gazeteciliğe fiilen emek veren, gece gündüz demeden çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim”dedi



 
Editör: TE Bilişim