Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek’in eşi  Dr. Çiğdem Şimşek, Niğde Toplum Ruh Sağlığı Merkezini ziyaret ederek tedavi gören hastalarla sohbet etti.

Ziyaretinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanlarından gerçekleştirilen hizmetler hakkında bilgi alan Dr. Çiğdem Şimşek, Merkezde tedavi gören kronik ruhsal bozukluğu olan hastalarla bir araya geldi.

Sohbet havasında geçen ziyaret esnasında tedavi gören vatandaşlar tarafından yapılan elişi, takı, dikiş nakış gibi eşyaları inceleyen  Dr. Çiğdem Şimşek, “Bu Merkez sayesinde hastaların bireysel, sosyal ve işlevsel becerileri gelişmekte ve hastaların hastalıklarını tekrarlama, hastaneye yatış alışkanlıklarını azaltmakta, hastaların toplumsal faaliyetlere katılımları artmaktadır.” dedi.

İnsanların beden sağlığında olduğu gibi ruh sağlığı da bozulabilir diye sözlerine devam eden Dr. Çiğdem Şimşek, “Sağlık bedenen, ruhen ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir. İnsanların beden sağlığı kadar ruh sağlığı da bozulabilir. Ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi,  takip ve tedavilerinin gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde yaşadıkları ortamda sunulabilmesi için ilimizde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi faaliyet göstermektedir. 

Merkezde ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara sunulan ruh sağlığı hizmetleri bir bütün olarak değerlendirmekte ve bu kişilerin hizmetten en iyi şekilde yaralanması için ekip anlayışı ile her türlü önlem almakta, bağlı olduğu sağlık tesisi ve diğer ilgili kuruluşlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışılmaktadır. Bu Merkez sayesinde hastaların bireysel, sosyal ve işlevsel becerileri gelişmekte ve hastaların hastalıklarını tekrarlama, hastaneye yatış alışkanlıklarını azaltmakta, hastaların toplumsal faaliyetlere katılımları artmaktadır.  

Her gün yüz yüze geldiğimiz ağır ruhsal bozukluğu olan bu insanları damgalamadan, dışlamadan, doğal yaklaşarak davranalım. 250 hastaya hizmet vermekte olan Merkezde emek verildiğinde bu insanların neler yapabildiğini görmek için halkımızı bu merkezimize ziyarete davet ediyorum. Ayrıca görevli personele yapmış oldukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi. 
 
Editör: TE Bilişim