Niğde Valisi Necmeddin Kılıç mesajında;  Engellilik, sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Bundan dolayıdır ki, Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkelerde değerlendirilmekte ve engellilerin sorunlarına çözüm aranmaktadır. 


Engelli olmak bireyin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir. Diğer önemli görevimiz ise, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, onları üretime dahil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmaktır.

Toplumun ve bireylerin engellilere bakış açısı da önemlidir. Bir toplum engellisine acıyarak bakar ve yardıma muhtaç biri olarak görürse, engelli vatandaşlarımız özgüvenini yitirir. Bu nedenle onlara acıyarak bakmak yerine, manevi destek sunmalıyız.

Bizlerde engelli Vatandaşlarımıza, fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden destek olmak asli görevlerimizin içinde yer almaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde ise; özürlü vatandaşlarımıza yönelik olarak 24 saat evde yatılı bakım hizmeti, ailelerine de, engellilere bakım konusunda eğitim verilmektedir.

Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlendiği, geleceğe daha umutla bakabildiği bir ortam ve huzurlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. 

 

Editör: TE Bilişim