Niğde Valisi Necmeddin Kılıç mesajında; Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar.

Kadın, toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyidir. Yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır ayrıca Peygamberimizin Cennet annelerin ayakları altındadır sözünün muhatabı olan kadınlarımızın üretken çalışmaları ile toplumumuzun kalkınmasına, insanlarımızın daha mutlu bir hayat sürmesi sürecine önemli ölçüde destek sağlamaktadır.

Bir toplumu dinamik yapan, çağdaş ve bilinçli nesiller yetişmesini sağlayan kadınlardır. Bugün eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmişler, ülkemizde ve dünyada sesimizi duyurmuşlar, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Bu nedenle kadınlarımıza sunulan imkânların arttırılmasının toplumsal huzur, barış ve gelişmede önemli rol oynayacağına inanıyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Aile ocağının temel taşı durumundaki kadınların, aile içindeki ve toplum yaşamındaki yerinin anlatılması ve karşılaştıkları sorunların doğru tespit edilerek, çözüm üretilmesi ve gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla Kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” nü kutluyor, saygılar sunuyoruz”dedi. 


Editör: TE Bilişim