Vali Kılıç , Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan’ dan oluşan ekiple çalışmaları yerinde inceledi.

Mevlana Ortaokulunda incelemelerde bulunan Vali Kılıç şu bilgileri verdi: “Niğde Merkez Selçuk Mahallesinde bulunan Mevlana Ortaokulunun ihtiyaca cevap verememesi, artan nüfus yoğunluğundan kaynaklı derslik ihtiyacı nedeniyle 3 bloktan oluşan okulun eski 2 bloğunun yıkılarak birinin yerine 24 derslikli modern bir okul yapılacak ve yıkılan bir blok arsası okul bahçesine katılarak öğrencilerin daha ferah bir alanda ders dışı faaliyetlerini ve teneffüs saatlerini geçirmelerine imkan sağlanacaktır. İhale süreci tamamlanan proje 2016 yılında tamamlanarak en yakın Eğitim-Öğretim döneminde hizmete açılacak. Yaklaşık 650 m2 oturum alanına sahip 24 derslikli okul; bodrum+ zemin+3 kat olacaktır.

Bodrum katta; salon, kantin fen laboratuvarı, kazan dairesi ve erkek ve kız soyunma odaları bulunacaktır. Zemin katta; 5 adet derslik, ikişer adet öğretmen ve öğrenci tuvaleti ve memur odası, idari oda, müdür yardımcısı odası ve bilgisayar laboratuvarı bulunacaktır.Diğer katlarda; 8’er adet derslik, ikişer adet öğretmen ve öğrenci tuvaleti ve birer adet müdür-müdür yardımcısı odası bulunacaktır”
Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, hayata hazır mutlu bireyler yetiştirecek okullar inşa ettiklerini vurgulayan Vali Kılıç: “Her alanda hızla gelişen günümüz Türkiye’sinde yeni ihtiyaçlar doğmaktadır. Bu doğrultuda eğitim yapılarının öğrenmeye yardımcı ortamlar sağlaması amacıyla mekanların her biri daha işlevsel ve değişikliklere ayak uydurabilecek nitelikte olması gerekmektedir.

Gelecekte söz sahibi olacak öğrencileri bunun gibi çağdaş ve modern okullarda yetiştireceğiz. Niğde nüfusunun en fazla olduğu mahallelerden biri olan Selçuk Mahallemizin derslik ihtiyacını karşılamak ve Mevlana Orta okulumuzun eskiyen binalarını yenilemek amacıyla hazırladığımız bu proje ile hem okulumuzu yenileyeceğiz hem de okul bahçesini genişleterek öğrencilerimize daha fazla alan sağlamış olacağız. İlimiz Eğitimine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Editör: TE Bilişim