Nigde Valisi Necmeddin Kılıç, Nigde Grand Otelde Nigde Merkez mahalle Muhtarları ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Vali Kılıç'ı toplantıya gelişinde Vali Yardımcı Abdullah Uçgun kapıda karşılandı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İlEmniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan,  ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Turgut Sak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karaca, İl Mahalli İdareler Müdürü Nebahat Bozkurt, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Çelik'te katıldı.

Mahalle muhtarları ile yapılan toplantıda muhtarlar ile tek tek tanışan Vali Kılıç muhtarlardan mahalleleri hakkında bilgi aldı. Mahallelerin isimlerinin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Vali Kılıç, “Niğde’nin bu konuda çok şanslı. Niğde’ye ilk geldiğimde tanıtım konusundaki eksiklikleri gördüm. Göreve geldiğimde edindiğim bilgilere göre; son 5 yılda tanıtım konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını ancak bunun da yeterli olmadığını fark ettim. Geçtiğimiz günlerde yapılan 5 yıllık stratejik plan çerçevesinde tanıtım konusunu da ele aldık” dedi.  Mahalle muhtarlarının yerel yönetimlerde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, konuşmasının devamında “Şehir hayatındaki gelişmelere bağlı olarak mahallehayatına haiz unsurlar yok olmakta, bir apartmanda bir mahalle nüfusu kadar insan oturduğu halde kimsenin birbirini tanımaması mahalle kültürünün yok oluşunun göstergesidir. Gelin sizlerle beraber o özlediğimiz mahalle hayatını yeniden kuralım. Mahallelerimizdekieksiklikleri tespit edelim, yetimlerimizin başını okşayalım,  hastalarımızı ziyaret edelim, cenaze evlerimize taziyeye gidelim, düğünlerde mutlaka bulunalım. Sizin üzerinizde büyük bir yük var ve bunu beraberce kaldıracağız. Aç ve açıkta kalan varsa bunu bize bildirin, sorunları hep beraber aşalım, birlik ve beraberliğimiz bozmayalım. Eskisi gibi herkesle dayanışma içinde olalım. Mahallelerimiz bir bütündür, hep birlikte gülüp hep birlikte ağlayalım. Bütün bunları yaparak halkımızın gönlünü okşayalım” diye konuştu.  

Bilim adamlarının ortaya koyduğu mahalle kültürünün yaşatılması için, hep birlikte Niğde’debir ilki gerçekleştirerek özlenen mahalle kültürünü geri getirelim diyen Vali Necmeddin kılıç “Bütün bunları yaparken incinmek yok, buna hakkımız da yok. Biz yöneticiyiz, adil bir şekilde hizmet etmeye mecburuz, oy verene de vermeyene de hizmet etmek zorundasınız. Bölmek yok bütünleyeceğiz, herkesi sevip, kucaklayacağız. Bugün bizim için yeni bir gün olsun. Nefisimize bir gem vurup, gururu bir kenara bırakalım. Gelecekte ailenize eşinize, dostunuza şanlı şerefli bir geçmiş bırakın. Ben her konuda sizlere yardımcı olacağım vebirlikte başaracağız” dedi.  Daha sonra basın mensuplarına kapalı olarak devam eden toplantıda muhtarların sorunlarıdinlenerek toplantıya katılan kurum amirleriyle birlikte çözüm yolları arandı. 

Editör: TE Bilişim