Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Cumartesi günü Niğde Merkeze bağlı, Gümüşler, Aktaş ve Ovacık Kasabaları  ile Uluağaç ve Yeşilova(Kiçiağaç)köylerini ziyaret ederek Belediye Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi.

 

İlk ziyaret Gümüşler Kasabasına gerçekleştirildi. Vali Kılıç’ı Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Akdoğan ve kasabalılar karşıladı. Geziler esnasında Vali Kılıç’a AK Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu’da eşlik etti.  Gümüşler Kasabası’nda belediyenin ve halkın sorunlarını dinleyen Vali Kılıç daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Gümüşler Manastırını gezerek Niğde Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç’tan manastırla ilgili bilgiler aldı. Yılda 20 bin ziyaretçinin geldiğini belirten Koç’a Vali Kılıç; “Burada çok fazla eksiklik var. Burada tanıtım panolarının yapılmasında fayda var. İngilizce ve Türkçe tanıtım yazılarını koymamız doğru olacak. Kültür ve turizm Bakanlığından bir heyeti Niğde’ye davet edeceğiz. Manastırla ilgili çalışmamız lazım” diye konuştu. Daha sonra Vali Kılıç Manastır çevresinde de bir süre incelemede bulundu.

Gümüşler Kasabasının ardından Aktaş Kasabası’na geçen Vali Kılıç ve beraberindeki heyeti burada Aktaş Kasabası Belediye Başkanı Yaşar Çamur ve vatandaşlar karşıladı.

Aktaş’ta bulunan kiliseden Camiye çevrilen binanın bazı sıkıntıları olduğunu belirten Çamur, Kasabanın özellikle okullarının bazı eksikleri olduğunu ayrıca kasabadaki bazı eksikleri ile ilgili yardım talep etti. Kasabalılardan birisinin uzun zamandır hayvancılık yaptığını ama Medaş’tan bir türlü elektrik temin edemediğini belirtmesi üzerine Vali Bey bu konu için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Elektrik faturalarının kabarık gelmesinden dolayı da sıkıntı yaşadıklarını belirten kasabalı her ay elektrik faturası ödemek bizi zorluyor. Köydeki kuyulara ruhsat almak istediklerini ama bu konuda da sıkıntılar yaşıyoruz diyerek bu konuya bir çözüm üretilmeli talebinde bulundular.

 

Aktaş Kasabası’nın ardından Ovacık Kasabasına geçen heyeti Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli ve vatandaşlar karşıladı. Köyde küçük yaşta evlilik olup olmadığını soran Vali Kılıç bu konunun kendisini çok üzdüğünü belirtti. Köylülerin özellikle tarımsal alanda yaşadıkları sıkıntıları dile getirmesi üzerine vatandaşları özellikle alternatif ürünlere yönlendirmenin doğru olacağını belirten Vali Kılıç, 260 ailenin tarımla uğraşıyor olması bu köyün geçiminin tarımdan kaynaklandığını gösterdiğini belirterek, “Köylünün elektrik borcunun olmaması sevindirici” diye konuştu. Vatandaşların elektrik parasını her ay ödemekten dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirterek buna çözüm bulunmasını talep ettiler. Çiftçi tohum konusunda kaliteli tohum bulamadıklarından yakınarak özel de satılsın ama verimli tohum alalım biz tohum bulamıyoruz diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

 

Uluağaç Köyüne geçen Vali Kılıç ve beraberindeki heyeti köy muhtarı Cumali Kılıç ve köylüler karşıladı. 96 yaşındaki bir köylü Vali Kılıç’a büyük ilgi gösterdi. Vali Beyin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren köylüler Yayla sorunlarını dile getirdiler. Yayla ile ilgili mahkeme kararı olması nedeniyle hiçbir şey yapamayacaklarını belirten Vali Kılıç, su kaynaklarının köy çeşmesi yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Köyde hırsızlık olaylarının çok olduğunu belirten Muhtar Cumali Kılıç kamera sistemi kurulması için yardım istedi Vali Kılıç bu sorunu kesin çözeceklerini belirtti.

 

Son olarak ta Yeşilova köyünü ziyaret eden Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı köy muhtarı Ahmet Erdoğan ve köylüler karşıladı. Bütün köylerde elektrikle ilgili sıkıntılar dinlediğini belirten Vali Kılıç bunun için ortak bir çözüm arayışındayız dedi. Sulama suyu sıkıntısını gidere bilmek için gerekli incelemelerin yapılması gerektiğini ona görede çözüm üreteceklerini belirten Vali Kılıç köyde bulunan kadınlarında sorunları ile yakından ilgilendi.

 

3 kasaba ve 2 köy ziyaretinin ardından Niğde’ye dönen Vali Kılıç programına Niğde’de devam etti.

 

Editör: TE Bilişim