Almanya Melle Şehri Belediye Başkanı’ndan Vali Alim Barut’a ziyaret.

 

 

Almanya’nın Melle Şehri ile Niğde arasındaki dostluğun devamı için Niğde’ye gelen Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Niğde Valisi Âlim Barut’u makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette Alman Melle Şehri Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger, Milletvekili Ernst-August Hoppenbrock, Meclis Üyeleri Gerda Hövel, Wilhelm Hunting ve Johannes Marahrens, Müdür Gottfried Müller, Gazeteci Doris Horst, Melle Şehri Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Yılmaz Kılıç ve Niğde Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Selma Esirgen katıldı.

 

Alman Melle Şehri Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger konuşmasında; “Bize zaman ayırdığınız ve bizi kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyoruz. Melle ile Niğde’nin dostluğunun devam etmesi için resmi şahsiyetlerin birbirini tanıması gerekiyor. Tanışmanın Türk ve Alman Derneklerinde çok büyük önemi vardır. Ben şahsen bu derneklerimizi dostluğumuzun devamı için destekliyorum. Niğde’ye her geldiğimizde gözle görülür değişiklikleri tespit ediyoruz” dedi.

 

Niğde Valisi Âlim Barut ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi; “Sizlerin gelişinden bizler son derece mutluluk duyuyoruz ve mutlu oluyoruz. Artık senede bir değil mümkün olsa da ayda bir hatta, haftada bir gelip gitsek daha iyi olur. Melle sadece bir kardeş şehir değil, Almanya ile tabi ki daha önceden Federal Cumhuriyet oluşundan beri tarihi ilişkilerimiz var. Ayrıca Almanya’ya göç olarak bizim ellinci yılını da geçenlerde kutladığımız gibi ortak değerimiz var. Bunları bir şekilde yad etmek, ziyaretlerle ilişkileri sıcak tutmakta biz Niğde olarak memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

Daha sonra günün anısına Dr. Andre Berghegger, Vali Barut’a plaket takdim etti.






Editör: TE Bilişim