Uzmanlar Sosyal Dayanışma Derneği Niğde İl Temsilciliği faaliyetini yürütmekte olan Emre Erkılınç, Uzmanlar Sosyal Dayanışma Derneği Niğde İl Temsilciliği üyeleriyle bir araya gelerek dernek çalışmaları hakkında bilgi sundu. Erkılınç; “Uzmanlar Sosyal Dayanışma Derneği büyük bir ailedir” dedi.

Emre Erkılınç, Türk Silahlı Kuvvetlerinde ‘Uzman Er-Erbaş, Uzman Jandarma’ olarak hizmet icra etmiş, bu hizmetinden emeklilik, maluliyet veya zorunlu hizmet süresini tamamlamış ve meslekten kendi isteği ile ayrılan, görevi esnasında Şehit ve Gazi olmuş vatan evlatlarımız ile vefat eden ve görevde bulunan Uzman Er-Erbaş-Uzman Jandarmaların eşleri, anneleri, babaları ve reşit olan ve olmayan çocuklarının, Uzman Er, Erbaş, Uzman Jandarmaların kanunen başka bir Kuruma geçiş yapan personellerin hakları ile eşleri üst soylarının, sosyal, kültürel ve hukiki ihtiyaçlarını karşılamak, yasalardan doğan veyahut doğacak olan hak ve menfaatlerini korumak ve görevinden kendi isteği ve sağlık sebepleri ile ayrılan personellerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında atamalarının sağlanması, her türlü istihdam işinin yaptırılması, bu hususta üyelerinin hakları ile ilgili idari mercilerde girişimlerde bulunmak, yazışmalar yapmak, onurla yerine getirdikleri mesleklerine ilişkin ortak hatıralarını yaşatmak ve dayanışmalarını devam ettirmek amacı ile ilgili kanun hükümlerine göre kurulduğunu belirtti.

“Amacımız, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu sorunlarını ve çözümlerini, bütün kamuoyu ile birlikte çözüm mercilerine iletmek ve çözüme katkıda bulunmaktır” diyen Emre Erkılınç, “Yönetime geldiğimiz derneğimiz ile birlikte Uzman Erbaş Kanunu ve sorunlarını bütün yetkili mercilere duyurmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 “Bir yandan da kapımıza gelen her mağdur kardeşimize yol gösterdik. Şehidimizin emaneti olan ailelerimize sahip çıktık, çıkıyoruz” diyen UzmanlarSosyal Dayanışma Derneği Niğde İl Temsilcisi Emre Erkılınç, “Gazilerimize sahip çıktık, çıkıyoruz. Bu arada şunu da belirtmek isteriz ki, bizleri arayan, kapamızı çalan hiç kimseyi bugüne kadar, “yardım yapıyor mu, yapmıyor mu?” şeklinde asla ayırmadık” dedi.
UzmanlarSosyal Dayanışma Derneği Niğde İl Temsilcisi Emre Erkılınç, konuşmasında; “Güçlü olmamızın ve günbe gün güçlenmemizin asli nedeni de budur. Mağdur kardeşlerimiz yardımlarımızdan memnun kaldılar ve bizleri her yerde anlattılar. Duyanlar hepimizin tek dayanağı olan UZS-DER’i büyüttü, yüceltti” ifadelerine yer verdi.

 “Meslekten ayrılan ile çalışanı ile tek bir hedefe kilitlendik: Uzman Erbaş Kanununun bir gün tamemer değiştirilmesi” diyen UzmanlarSosyal Dayanışma Derneği Niğde İl Temsilcisi Emre Erkılınç, “Bugüne kadar çeşikli değişiklikler ve küçük iyileştirmeler yapıldı. Ama tamamının ve isminden başlayarak değiştirilmesi için de var gücümüzle çabalamaya devam edeceğiz” dedi.

UzmanlarSosyal Dayanışma Derneği Niğde İl Temsilcisi Emre Erkılınç; “Bu faaliyetlerimizi yaparken, uzmanlar sosyal dayanışma derneği olarak asla vazgeçmeyeceğimiz kırmızı çizgilerimiz ve değerlerimiz var. Bu değerlerimizden ödün vermeyeceğiz” diye konuştu.
 “Hiçbir zaman Devletimizi ve yıllarca görev yaptığımız, üniformasını giydiğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizi rencide edecek faaliyetler içinde olmadık, olmayacağız. Kanun ve yasalara saygılı olmaktan vazgeçmedik, geçmeyeceğiz” diyen Uzmanlar Sosyal Dayanışma Derneği Niğde İl Temsilcisi Emre Erkılınç, konuşmasının şu cümlelerle tamamladı:
 “Bugüne kadar yürüttüğümüz faaliyetlerde, gösteriler, yürüyüşler, mitingler düzenledik. Tüm bu faaliyetlerimizde dahi ilgili yasa ve mevzuat dışına taşmadık. Çünkü ne mutlu ki; ülkemizde ifade özgürlüğü ve görüşlerini basın aracılığı ile yaymak, saldırısız gösteri ve yürüyüş anayasa ve kanunlarımız tarafından güvence altındardır.”

 
Editör: TE Bilişim