Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu tarafından “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası” dolayısıyla program düzenlendi.

Üniversite Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, davetliler, akademik ve idari personellerimiz ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nil Bağrıaçık konuşmasında, “Bazı meslekler vardır ki insanın yüreğine dokunur. Hemşirelikte bu mesleklerden birisi ve en önemlisidir. Sizlerin bunun farkına vararak etik değerlerine sahip, mesleğine değer veren, çalışma aşkı ile mesleğine sarılan, birer meslek insanı olmanızı istiyorum. Hepinizin Hemşirelik Haftası kutlu olsun” sözlerine yer verdi.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi ABD Öğretim Elemanı Ahmet Can Çakal ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile başlayan program, “Herkes İçin Sağlık-Sağlıkta Eşitsizlikler Hemşirelik ve Savunuculuk” adlı konferans ile devam etti.

Konferansa, Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Akın konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Belgin Akın konferansta yaptığı konuşmasında, “Herkes için Sağlık, bir ülkede herkesin sağlığa ulaşması anlamını uyandırmaktadır. Sağlık, yalnızca sağlık hizmetleri ile değil, sosyal ve ekonomik üretken bir hayata yol açan tam bir fiziksel ve mental sağlık haliyle mümkündür” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Belgin Akın konferansta, hemşireliğin hekimlere bağlı bir meslekten, özerk bir mesleğe, sınırlı görevleri olan bir meslekten, önemli toplumsal sorumlulukları olan bir mesleğe ve hastalığa odaklanmış meslekten ise sağlığa odaklanmış bir mesleğe dönüştüğünü de sözlerine ekledi.
Konferans sonrası bir açıklama yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, yaptığı açıklamasında, hemşirelik mesleğinin önemine vurgu yaparak, tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize başarılı bir kariyer dileğinde bulundu ve “Hem hocalarımız hem öğrencilerimiz, milletimize, devletimize ve tüm dünya insanlığına umarım başarıyla hizmet ederler” dedi.

Konferansın ardından Dr. Öğr. Üyesi Meryem Altun tarafından organize edilen Halk Oyunları Topluluğunun sergilediği zumba gösterisi izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Etkinlikler kapsamında, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği ABD ve Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı Resim Sergisi de katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
 
 
Editör: TE Bilişim