Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Niğde Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, Niğde İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programı, üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Ertaş Ertaş tarafından, şehitlerimiz ruhuna okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Konferans konuşması için kürsüye çıkan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Doğan konuşmasında, “Çanakkale, Türklerin Anadolu’ya gelişinden itibaren devam eden, vatan savunması için çok önemli bir halkayı temsil etmektedir. Biz Çanakkale’de kazanmış olmasaydık, milli mücadele zora girecek ve ağır bir işgal kaçınılmaz olacaktı” diyerek Çanakkale Zaferinin öneminden bahsetti.
Çanakkale’deki başarının kazanılmasında etkili olan unsurları dinleyicilere aktaran Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Doğan, “Çanakkale’de gösterilen başarı, yazılan destan, atalarımızın yenilmez ruhları ve güçlü imanları sayesinde olmuştur. Türk Milletinin karakterini açıkça gösteren bu muharebe sonucunda kesin olarak anlaşılan bir şey vardır ki o da, “Çanakkale Geçilmez”dir. Selam olsun Türk’ün dilini ve dinini bilip yaşatanlara”  ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Doğan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Program, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Elif Çidam’ın “Şehid’in Annesine Mektubu” adlı şiiri okuması ile devam etti.
Programda ayrıca, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mesut Arslan’ın şefliğinde bir de müzik dinletisi düzenlendi. Beğeni toplayan müzik dinletisinin ardından, Üniversite Halk Dansları Kulübü aracılığıyla “Zeybek Gösterisi” sergilendi.

“Ay Yıldızın Doğuşudur Çanakkale” adlı şiirin etrafında hazırlanan oratoryo ile devam eden program, Üniversite Türk Halk Bilimi Kulübü’nün hazırlamış olduğu ve izleyenlere duygu dolu anlar yaşatan tiyatro gösterisi yapılması ile son buldu.
 
 
Editör: TE Bilişim