Niğde’nin en yeni öğrenci haber, iletişim, tartışma ve paylaşım sitesi Niğde Üniversitesi Öğrencilerinin kullanımına açıldı.

 

Kısa süre bir çok ziyaretçi tarafından beğenilen www.mecburiyet.net  adlı üniversite öğrencilerine yönelik site Niğde Üniversitesi’nin yanı sıra diğer üniversite öğrencilerinin de ihtiyacına cevap vermek için yola çıktı.

 

“MECBURİYET” İSMİ!

Site adında yer alan “mecburiyet” ismini üniversite öğrencilerinin yıllar önce İmam hatip meydanından başlayıp, Medaş kavşağına kadar devam eden Bor caddesi güzergâhına taktıkları isimden geliyor. Birkaç öğrencinin şahsi girişimleri sonucu kurulan ve yayın hayatına devam eden www.mecburiyet.net, yöneticileri, Bu siteyi açmaktaki amaçlarının üniversite öğrencilerinin buluşabileceği, istediği her konuda yardım alıp, yardım edebileceği hoş bir ortam oluşturarak eğitimlerine katkı sağlamak olduğunu söylediler.

 

HERŞEYDEN FAZLASI VAR…

İlk röportajlarını da Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile gerçekleştiren site yöneticisi öğrencilerin internet sitesinde, anket, öğrenci bilgi sistemi, radyo yayını, ders notları, günlük  duyuru ve bilgiler, sınav duyuruları, önemli bilgiler, sohbet, paylaşım, forum, haber, videolar, kafeteryalar, lokantalar, otobüs firmaları, ulaşım bilgiler, bilgi yarışmaları, online oyun salonları, tiyatro, sinema salonları ile gösterim bilgileri, itiraf bölümü ve daha birçok bölüm de yer alıyor.

 

REKTÖR GÖRÜR: ÖĞRENCİLERİMİZİ HER

ŞEYDEN ÖNCE ÇOK SEVİYORUZ.

 

Site temsilcilerinden Erdi Yumutkan ve Gökhan Ertan’a yaptıkları ilk röportajda başarı dileyen Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise konuşmasında şu cümlelere yer verdi:  Öğrencilerimizi her şeyden önce çok seviyoruz onlar bizim çocuklarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz. Üniversitelerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Üniversitenin yaptığı faaliyetlere kayıtsız kalmamalarını istiyoruz, özellikle bir sürü emek vererek gerçekleştirilen konferanslara, kongrelere katılımlarını bekliyoruz, üniversitelerin sorunlarına kayıtsız kalmamalarını bekliyoruz. Sorunlarını yönetime mutlaka iletmelerini bekliyoruz özellikle yatığımız anketlere yoğun katılımlarını bekliyoruz ve en son olarak çok çalışmalarını istiyoruz bunu nasihat olarak almasınlar, bunlar günümüz dünyasının realitesidir. Bu realiteyi kimse göz ardı edemez, çalışmayana hiç bir surette ekmek yok, ekmek aslanın midesinde ve ekmeği çıkarmanız için kolunuzu risk etmeniz lazım. Kolunuzu risk edeceksiniz ki aslanın midesinde ekmeği çıkarıp alasınız.”

 

 

Bizlerde bu denli başarılı bir çizgi çizerek yoluna devam eden mecburiyet.net internet sitesine başarılarını diliyor ve her türlü desteği vereceğimizi bildiriyoruz.





 

Editör: TE Bilişim