27 temmuz tarihinde yayınlanan 668 sayılı KHK ile kapatılan Umut Fm, bugün yayınlanan 675 sayılı KHK ile tekrar açıldı.

Umut Fm'in kapatılmasının gerekçesinin 'isim benzerliğinden'' kaynaklandığı belirtildi. İsim benzerliği denilerek FETÖ'nün oyunu olduğu ve alakası olmayanların listeye dahil edilmesi ile, sürecin sulandırılmaya çalışıldığı, bu yanlışı gören devletin olaya müdahele ederek düzelttiği belirtildi.

Umut Fm yöneticilerinden aldığımız bilgiye göre, radyonun 668 sayılı KHK ile kapatılmasından sonra itirazda bulundukları, yapılan ayrıntılı inceleme sonrası yanlışlıkla kapatılan kurumlar arasında yer aldığı ve bugün yayınlanan 675 sayılı KHK ile tekrar açıldığı belirtildi.

Umut Fm yönetim kurulu başkanı Can Demiryel; ''tek kelime söylemek istiyorum. Allah bizi imtihan etti, bizimle birlikte bize inancını hiç yitirmeyen ve dedikodulara meyledenleride imtihan etti. Hamdolsun sonuç hayır, ahibet hayroldu. Kimi imtihanı kazandı, kimi kaybetti. Bizim ne fetö ile ne de başka bir terör örgütü ile zerre kadar bağlantımızın olmadığını radyomuzu dinleyen ve bilenler biliyordu zaten. Kendimizden emindik. Allah mahcup etmedi. Mahcup olanları Allah affetsin.'' dedi

Umut Fm'e hayırlı olmasını diliyoruz.

Editör: TE Bilişim