Niğde’de Umuda yolculuk hareketi üyeleri 18 ile 24 Mart yaşlılar haftası nedeniyle Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek, hastanedeki yaşlı amcalara ve teyzelere karanfil dağıttılar.

Yaklaşık 40 kişiden oluşan Umuda yolculuk hareketi üyeleri, hastanenin içerisinde ve dışarısındaki yaşlılara karanfilleri dağıtarak yaşlılar haftasında yaşlıların yüzlerini güldürdü.

Yaşlılar haftası nedeniyle huzur evine gitmek yerine farkındalık olsun diye hastaneye geldiklerini söyleyen Umuda yolculuk hareketi kurucularından Anıl Aydın, ‘‘Umuda Yolculuk adı altında, yaşlı ve ihtiyaç sahibi ailelere biz ulaşıyoruz. İhtiyaçları ne ise karşılıyoruz. Yaşlılar haftasında bu sefer bir farkındalık yapalım dedik. Herkesin huzur evine gittiği bu haftada bizlerde farklı olsun diye hastaneye geldik. Sağ olsun arkadaşlarımız ve sponsorlarımız bizleri yalnız bırakmadılar. Karanfiller alarak hastaneye geldik. Yaşlılarımızı ziyaret ederek onlara karanfil hediye ettik. Zorluğun, mutsuzluğun ve gerginliği hat safhada olduğu bu günlerde biraz olsun insanların yüzünü güldürmek istedik. ‘’ dedi.

Konuşmasının devamında yaptıkları bu hareketler karşısında yaşlıların yüzlerinin güldüğü vurgulayan Aydın, ‘‘Bir insana gülerek yaklaşırsan, karşındaki insan sana güler. Bizde yaşlılar haftasında yaşlı amca ve teyzelerimizin yanına gülerek giderek çiçeklerimizi taktim ettik. Eminiz ki ömürlerine bir gün daha katmışızdır.’’ diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim