Doğa Koruma ve Milli Parklar 7'nci Bölge Müdürü Etem Boz, kaçak avcılarla mücadele için bölgede av koruma ekiplerini 3 katına çıkardıklarını söyledi.


Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde 5 kaçak avcıdan tuzakları ile birlikte yakalanan kekliklerin yanında açıklama yapan Etem Boz, bölgede yaban hayatını zenginleştirmek için çalışma sürdürdüklerini belirtti.


Geçen yıllara göre kaçak avcılara karşı yaptırımların arttırıldığına dikkat çeken Boz, usulsüz ava izin vermediklerini kaydetti. Boz, "Önceki yıllara göre kaçak avla mücadelede artan bir ivme yakaladık. Ekiplerimiz, devamlı sahadalar. Kaçak avcılar bir şekilde mutlaka yakalanıyor. Cezai işlemlerimiz önceki yıllara göre neredeyse 3 kat arttı. Yaban hayatını zenginleştirebilmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı sürdürüyoruz" dedi.






Jandarma ve av koruma ekiplerinin son olarak Niğde'de hazırladıkları tuzaklarla kaçak av yapan 5 kişiyi yakaladıklarını belirten Boz şöyle konuştu:




"Niğde'nin Ulukışla İlçesi Elmalı Köyü civarında 5 kaçak avcı yakaladık. Usulsüz av yapmaya kalkışırken yakalandılar. Av yasağı başlamış durumda. Kınalı kekliklerimizi kurtarıp 12 bin lira ceza kestik. Kurtardığımız 12 kınalı kekliğimizi Kahramanmaraş'taki üretim istasyonuna göndereceğiz. Gelen her ihbarı değerlendiriyoruz. Bu kekliklere insan kıyamıyor"dedi. 


Müdür Boz; " Kaçak avla mücadele için mutlaka köy muhtarlıklarından ve vatandaşlarımızdan usulsüz avlanan kişileri ihbar etmelerini istiyoruz. Her yerde ekibimiz var. Jandarmayla da birlikte hareket ediyoruz. Ama vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız var."




Editör: TE Bilişim