Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında Niğde’de düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende Atatürk Anıtı’na Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluş üyeleri çelenk sundu.
Çelenk sunumunun ardından saatlerin 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldığında tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de saygı duruşunda 2 dakika hayat durdu.

Niğde Cumhuriyet Meydanında yapılan törene, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcı vekili Mustafa Seymen, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Baro Başkanı Osman Çimen, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Öğrenciler ve çok sayıda Vatandaş katıldı.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programında günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Musalli yaptı.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve yine Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sunumu ile devam eden program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi.

Kültür merkezinde düzenlenen program sonrası Atatürk temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilişim