Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74. Yıl dönümünde Niğde ili, ilçeleri ve kasabalarında düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk’ün ölümünün 74. Yıldönümü anma programı Niğde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ile birlikte iki dakika sirenlerin çalınması ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayrakların göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesi ile son buldu.  Saat 9.05 geçe Niğdeliler Atatürk anısına Niğde’nin her yerinde saygı duruşuna geçti.

Cumhuriyet Meydanında yapılan anma törenine Niğde Valisi Alim Barut, Vali Yardımcısı Hanlar İden, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Savcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, çeşitli kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanında başlayan anma törenleri Niğde Kültür Merkezi’nde Niğde Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bir programın ardından sona erdi.

 

BORLULAR ATATÜRK’Ü ANDI  

 

Bor Eski Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan anma töreni saat 9.05 geçe saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Törene Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Fatih Dağlı,

Belediye Başkanı Sıtkı Erat, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerii öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde Bor Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanmış olan program gerçekleştirildi.

Slayt gösterilerinin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu anma töreninin ardından Atatürk ile ilgili yapılan kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Merve Koç, Gamze Sağlıcak, Elif Esra Akçelik, Fatih Dağlı, Aybüke Erçoğul ve Funda Elçik’e ödülleri verildi. 

Editör: TE Bilişim