Dünya'nın bir çok yerinde, en uzak yerlerde,  zulüm gören müslümanlar için yardım kampanyaları düzenleyen, dernekler, vakıflar, tarikatlar, Türkiye Hükümeti, yardım kuruluşları ne yazık ki Irak ve Suriye'de zulüm gören Türkmenleri görmüyor. 

Türkmenler için yardım kampanyası düzenleyen, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin kampanyasına, Niğde, Bor ve Diğer ilçelerden katılımlar oldu. 


 Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından başlatılan "Türkmeneli'ne Türk'ün Elini Uzat" sloganı ile Türkmeneli'ne yardım kampanyası kapsamında il ve ilçe başkanlıklarınca toplanan gıda ve kıyafet yardımının ilk kısmı yola çıktı.


Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus KIZIL tarafından yapılan açıklamada:

"Ülkü Ocakları olarak Türkmeneli'nde zulüm gören soydaşlarımızın yanında olduğumuzu her an onları düşündüğümüzü daha önce yaptığımız basın açıklamalarımızda ve faaliyetlerimizde göstermiştik. Yine Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından başlatılan ve tüm il ve ilçelerde yardımsever vatandaşlarımız tarafından büyük katılım gören gıda ve kıyafet yardımının ilk kısmı yola çıktı. Orada bulunan soydaşlarımızın acısı acımızdır, mutluluğu mutluluğumuzdur düşüncesiyle onların bir nebze de olsa yüzlerindeki tebessümü görmek bizleri mutlu edecektir.   Cenab-ı Allah Türkmeneli'nde bulunan soydaşlarımızın yardımcısı olsun." dedi.






Editör: TE Bilişim